X

ANM: ALERTA NOWCASTING Meteorologica Oficiala de ULTIM MOMENT pe 27 Septembrie 2024 in Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis o alerta nowcasting meteorologica oficiala de ultim moment pe 27 septembrie 2024 in Romania, ea avand in centru un cod galben de vreme severa pentru zona de munte a judetului Cluj, la altitudini de peste 1800 de metri.

ANM spune ca alerta este valabila astazi, 27 septembrie 2024, aduce fenomene de intensificare puternica a vantului, cu rafale ce vor atinge viteze cuprinse intre 90 si 120 km/h. Vantul puternic poate provoca probleme de siguranta, inclusiv riscuri de cadere a copacilor sau obiectelor nesigure.

ANM avertizeaza ca aceste conditii meteo pot deveni periculoase, in special pentru activitatile desfasurate in aer liber sau in zonele montane inalte. Autoritatile locale si populatia din aceste regiuni sunt sfatuite sa ia masuri de precautie si sa evite deplasarile in zonele expuse in acest interval de timp.

Meteorologii subliniaza ca astfel de atentionari sunt emise pentru perioade scurte, de maxim 6 ore, si sunt actualizate constant, in functie de evolutia fenomenelor. De asemenea, avertizarile de Cod Galben indica faptul ca fenomenele prognozate au potentialul de a deveni temporar periculoase, dar sunt obisnuite pentru sezonul curent.

Este important ca locuitorii si turistii din zona montana a judetului Cluj sa urmareasca actualizarile meteo oficiale si sa fie pregatiti pentru eventuale schimbari rapide ale vremii. Emiterea avertizarii a fost realizata de Centrul National de Prognoza Meteo.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 27, 2024, 8:59 AM 08:59

Disqus Comments Loading...