ANM: Buletin Meteo Oficial Actualizat cu Estimarile de ULTIM MOMENT a Prognozei Meteo in Romania pe 30 de Zile

ANM Buletin Meteo Oficial Actualizat Estimarile ULTIM MOMENT Prognozei Meteo Romania 30 Zile

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a publicat un buletin meteo actualizat cu estimarile prognozei meteo in Romania pentru 30 de zile, realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF). ANM afirma ca prognoza acopera evolutia temperaturilor si a cantitatilor de precipitatii pe parcursul celor patru saptamani, comparativ cu media anilor 2004-2023.

Saptamana 30 Septembrie – 7 Octombrie 2024

Temperatura aerului va fi usor mai scazuta decat media specifica pentru aceasta perioada in regiunile vestice si nord-vestice ale tarii, restul teritoriului inregistrand valori apropiate de normal. In ceea ce priveste precipitatiile, regimul pluviometric va fi excedentar in regiunile sudice, estice si local in cele centrale, in timp ce zonele vestice si nord-vestice vor inregistra cantitati usor deficitare.

Saptamana 7 – 14 Octombrie 2024

Temperaturile medii vor depasi usor valorile normale pentru acest interval in intreaga tara, indicand o usoara crestere termica. Cantitatile de precipitatii vor fi in general in concordanta cu valorile normale pentru majoritatea teritoriului national.

Saptamana 14 – 21 Octombrie 2024

Se anticipeaza o continuare a tendintei de crestere a temperaturilor medii, toate regiunile inregistrand valori usor peste media normala. Regimul pluviometric va fi usor excedentar in regiunile sud-vestice, centrale si nord-estice, restul teritoriului prezentand precipitatii in jurul valorilor normale.

Saptamana 21 – 28 Octombrie 2024

Temperaturile medii vor reveni la valorile specifice pentru aceasta saptamana, fiind apropiate de media normala pe intreg teritoriul Romaniei. Cantitatile de precipitatii se vor situia in jurul valorilor normale pentru acest interval, asigurand un echilibru climatic in tara.

ANM subliniaza ca estimarile realizate de ECMWF se refera la abaterile medii saptamanale ale temperaturii aerului si ale precipitatiilor fata de media perioadei 2004-2023.

ANM atentioneaza ca fenomenele meteorologice extreme, cu o durata scurta de manifestare, nu pot fi prevazute prin acest tip de prognoza. Pentru informatii actualizate si detalii suplimentare, cetatenii sunt invitati sa consulte periodic site-ul oficial al ANM.

author avatar
Redactia iDevice.ro