X

Germania si Franta Transmit o Cerere de ULTIM MOMENT Comisiei Europene, Impactul Aderarii Romaniei la Schengen

Germania si Franta au cerut in mod oficial implementarea unor masuri importante in cadrul UE, pentru ca Spatiul Schengen sa poata functiona normal, cerand de la Comisia Europeana incheierea unui pact cu Marea Britanie privind migratia, absentalor alimentand migratia ilegala, iar masura ar putea fi de ajutor pentru aderarea Romaniei la Schengen.

Germania si Franta spun ca actuala situatie incurajeaza migratia ilegala in UE, iar incheierea unui acord cu Marea Britanie ar putea reduce interesul migrantilor sa calatoreasca prin Schengen pentru a ajute acolo, chiar daca nu e sigur totul, dar daca asta ar ajuta aderarea Romaniei la Schengen, masura ar fi buna binevenita pentru noi.

Germania si Franta au trimis o scrisoare catre Comisia Europeana in care cer punerea in aplicare a acestor masuri, insa desigur ca ramane ca autoritatile de la Bruxelles sa decida cum vor gestiona situatia si daca un pact ar putea fi incheiat, dar e clar ca aderarea Romaniei la Schengen inca mai are de depasit o serie de obstacole inainte de a fi pusa in aplicare.

„Brexitul a afectat grav coerența politicilor de migrație. Absența comisiilor care să guverneze fluxul de persoane dintre Regatul Unit și spațiul Schengen a contribuit în mod clar la dinamica fluxurilor neregulate și la pericolul reprezentat pentru persoanele care folosesc această rută în Canal și Marea Nordului.

Sosirea în funcție a unui nou guvern britanic, care demonstrează intenția sa de a coopera constructiv cu UE, ni se pare a fi propice pentru progrese concrete în această problemă. Absența rutelor legale către Regatul Unit alimentează rețelele de contrabandă. mentiineaza o scrisoare trimisa Comisiei Europene de catre Germania si Franta.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 27, 2024, 1:47 PM 13:47

Disqus Comments Loading...