X

Intalnirile Importante ale lui Volodimir Zelenski in SUA, Promisiunile Obtinute

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei, a avut o serie de intalniri importante in capitala Statelor Unite, unde a discutat despre viitorul tarii sale si sprijinul international necesar pentru a face fata invaziei pe scara larga a Rusiei. In cadrul acestor intrevederi, Zelenski a subliniat importanta unui sprijin bipartizan din partea SUA si a detaliat punctele esentiale ale Planului Victoriei, care vizeaza intarirea Ucrainei in fata agresiunii.

„Am avut o intalnire cu o delegatie bipartizana a Camerei Reprezentantilor SUA, in cadrul careia am prezentat punctele cheie ale Planului Victoriei, care ne pot intari pe calea pacii”, a declarat Zelenski. Liderul ucrainean a subliniat ca Ucraina se afla intr-un moment critic in acest razboi si are nevoie de „presiune cu adevarat puternica si de pozitii solide din partea aliatilor sai.”

Discutiile s-au axat pe situatia de pe campul de lupta, protectia infrastructurii energetice a Ucrainei si pregatirea pentru iarna care urmeaza. „Libertatea noastra depinde de sprijinul bipartizan si de determinarea Statelor Unite,” a adaugat presedintele ucrainean, multumind Americii pentru ajutorul nepretuit care „salveaza vieti si apara independenta si libertatea noastra.”

Pe langa intalnirea cu reprezentantii Camerei, Zelenski s-a vazut si cu o delegatie a Senatului SUA, continuand discutiile pe marginea Planului Victoriei. Presedintele a subliniat ca aceasta victorie nu este doar pentru Ucraina, ci si pentru libertatea globala, fiind o realizare comuna a celor care sustin democratia si drepturile omului.

In cadrul vizitei sale la Washington, Zelenski s-a intalnit si cu prim-ministrul Regatului Unit, Keir Starmer, cu care a discutat despre consolidarea securitatii Ucrainei si implementarea unui acord bilateral de securitate. Cei doi lideri au pus accent pe pregatirile pentru al doilea Summit pentru Pace, eveniment esential pentru coordonarea eforturilor internationale.

„Sunt recunoscator pentru pasii decisivi pe care i-a luat Regatul Unit de la inceputul invaziei pe scara larga si pentru sprijinul continuu pe care ni-l ofera,” a mai spus Zelenski.

Presedintele ucrainean a parasit Washingtonul cu promisiuni de sprijin continuu din partea aliatilor sai occidentali, reafirmandu-si angajamentul fata de libertatea si independenta Ucrainei.

This post was last modified on sept. 27, 2024, 12:14 AM 00:14

Disqus Comments Loading...