Marcel Bolos Anunta Instalarea unui nou Scanner cu Raze X intr-o Vama Importanta

Marcel Bolos Anunta Instalarea nou Scanner Raze X Vama Importanta

Ministrul Marcel Bolos a anuntat recent ca un nou scanner cu raze X, destinat verificarii camioanelor, este aproape de a fi pus in functiune in Vama Siret. “Se indeplinesc ultimele formalitati procedurale, iar din octombrie vom avea in functiune acest scanner esential pentru combaterea contrabandei si evaziunii fiscale”, a declarat oficialul.

Acesta a subliniat importanta acestui pas in lupta impotriva ilegalitatilor, subliniind ca prioritatea mandatului sau a fost de a asigura o concurenta corecta intre companii si de a elimina practicile ilegale care afecteaza economia Romaniei.

“Cei care au fost sceptici in legatura cu promisiunile noastre pot vedea acum ca scanerele incep sa apara in punctele-cheie de frontiera ale tarii, iar acestea nu se strica dupa cateva zile de utilizare”, a mentionat Bolos.

Ministrul a oferit exemple de succes ale acestui demers, afirmand ca scanerele deja operationale din Albita si Giurgiulesti au inregistrat rezultate semnificative.

“Este un drum lung, dar va asigur ca am periodic sedinte de lucru cu conducerea Autoritatii Vamale Romane, pentru a monitoriza indeaproape stadiul celor mai importante proiecte”, a adaugat el.

Totodata, Marcel Bolos a anuntat ca implementarea calendarului asumat este in grafic, astfel incat, pana la finalul anului, scanere similare vor fi operationale si in alte puncte importante de frontiera: Constanta Nord, Constanta Sud, Isaccea, Halmeu si Moravita.

Aceasta masura este parte a unei strategii ample menite sa consolideze securitatea la granitele Romaniei si sa combata eficient contrabanda si evaziunea fiscala.

author avatar
Redactia iDevice.ro