X

Actiunea Oficiala de ULTIM MOMENT a Ministerului Apararii Derulata cu NATO in Romania

Ministerul Apararii aduce in atentia a milioane de romani din intreaga tara, o actiune extrem de importanta derulata impreuna cu NATO, iar asta deoarece cea de-a 25-a editie a Conferintei Comandanților de Corp de Armată (LC3) a avut loc intre 23 si 25 septembrie la Sibiu, reunind peste 100 de comandanți si oficiali militari din aproximativ 30 de structuri ale Aliantei Nord-Atlantice.

Ministerul Apararii afirma ca printre participanti s-au numarat si liderii forțelor terestre din România si Bulgaria, consolidand colaborarea regionala in cadrul NATO. Evenimentul, organizat de Comandamentul Aliat pentru Forțe Terestre al NATO (LANDCOM) si gazduit de Comandamentul Corpului Multinational de Sud-Est (HQ MNC-SE) din Sibiu, a abordat subiecte esentiale precum comanda si controlul fortelor terestre, planificarea operationala, pregatirea pentru lupta si integrarea eficienta a fortelor in misiunile Aliantei Nord-Atlantice.

Generalul Darryl A. Williams, comandantul LANDCOM, a deschis conferinta subliniind importanta reuniunii liderilor militari pentru a intari angajamentul comun fata de strategii de descurajare si aparare colectiva. “Aceasta conferinta reprezinta o sansa rara de a discuta strategiile noastre comune si de a impartasi experientele care ne vor ajuta sa ne consolidam cooperarea,” a declarat generalul Williams.

Ministerul Apararii afirma si ca General-maior Cristian Dan, comandantul MNC-SE, a evidențiat rolul vital al Corpului in crearea unei arhitecturi de securitate solide in regiunea Marii Negre. “Participarea la aceasta conferinta demonstreaza coeziunea NATO si capacitatea noastra de a raspunde eficient la provocarile de securitate actuale,” a afirmat generalul Dan.

Unul dintre momentele deosebite ale conferintei a fost vizita la Mausoleul Eroilor de la Mărasesti, unde generalul Williams si generalul Dan au depus o coroană de flori in memoria militarilor cazuti in Primul Razboi Mondial.

Ministerul Apararii spune ca si consilierii politici au purtat dezbateri intense pe teme de securitate regionala si echilibrul puterilor in contextul geopolitic actual, iar subofiterii de comandă au avut ocazia sa viziteze Centrul National de Instruire Intruita si Grupul de Lupta NATO din Romania, participand la o expozitie de tehnologie militara organizata de aliatii din Cincu.

Conferinta LC3, desfasurata la intervale de doi ani de catre LANDCOM, este o platforma de dialog la nivel inalt menita sa faciliteze schimbul de idei si experiente pentru a imbunatati cooperarea si interoperabilitatea fortelor NATO. Participarea activa a reprezentantilor din Romania si Bulgaria subliniaza angajamentul acestora fata de securitatea Aliantei Nord-Atlantice si stabilitatea in regiunea Marii Negre.

Ministerul Apararii dezvaluie ca eforturile coordonate ale fortelor terestre NATO, demonstrate in cadrul conferintei de la Sibiu, reflecta determinarea Aliantei de a mentine un mediu de securitate stabil si de a raspunde prompt la orice amenintare emergenta, asigurand astfel un climat de siguranta pentru membrii sai si pentru intreaga regiune.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 28, 2024, 12:34 PM 12:34

Disqus Comments Loading...