X

ANM: ATENTIONARE Meteorologica Oficiala de ULTIMA ORA pe 28 Septembrie 2024 in Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis o atentionare meteorologica oficiala de ultima ora pe 28 septembrie 2024 in Romania, aducand in atentia noastra imediata de cod galben de vreme severa pentru regiunile Banat, Crisana, Maramures, vestul Transilvaniei si local la munte.

ANM anunta ca aceasta masura a fost luata in contextul prognozei de instabilitate atmosferica si averse insemnate cantitativ. Conform oficialilor ANM, in aceasta perioada se asteapta perioade cu precipitatii abundente, descarcari electrice si intensificari ale vantului, cu rafale locale ce pot atinge viteze de 50 pana la 60 km/h. De asemenea, se prevede aparitia vijeliilor izolate si a grindinei in anumite zone.

ANM atentioneaza ca volumul de apa se va acumula rapid, cu cantitati intre 20 si 25 litri pe metru patrat, iar in unele situatii izolate se pot inregistra peste 30 pana la 40 litri pe metru patrat. Aceste conditii meteorologice pot afecta activitatile zilnice si transporturile, mai ales in zonele montane unde riscul de alunecari de teren este crescut.

Centrul National de Prognoza Meteo monitorizeaza indeaproape evolutia fenomenelor meteorologice si va actualiza avertizarile in functie de durata si gravitatea situatiei. Este important ca populatia sa fie atenta la schimbarile meteorologice si sa ia masurile de precautie necesare.

Avertizarile si informatiile meteorologice sunt emise pentru a preveni potentialele pericole temporare cauzate de fenomenele prognozate. In cazuri de fenomene periculoase imediate, aceste avertizari pot fi emise pentru perioade de maxim 6 ore.

Cetatenii sunt sfatuiti sa urmareasca prognozele meteo actualizate si sa ia masuri de precautie pentru a se proteja in fata conditiilor meteorologice adverse preconizate.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 28, 2024, 12:40 AM 00:40

Disqus Comments Loading...