ANM: AVERTIZARE NOWCASTING Meteorologica Oficiala de ULTIMA ORA pentru Romania pe 28 Septembrie 2024

ANM AVERTIZARE NOWCASTING Meteorologica Oficiala ULTIMA ORA Romania 28 Septembrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a distribuit o avertizare nowcasting meteorologica oficiala de ultima ora pentru Romania pe 28 septembrie 2024, aducandu-ne in imediata atentie un cod galben pentru mai multe localitati din Judetele Arad, Bihor si Timis.

ANM spune ca aceasta masura este luata in contextul prognozelor privind intensificarile vantului, cu viteze la rafala intre 50 si 60 km/h, in toate zonele care sunt vizate de catre codul galben nowcasting, astfel ca ni se cere sa fim foarte vigilenti in deplasari.

Zona afectata cuprinde orase si comune importante precum Arad, Oradea, Jimbolia, Pecica, Santa, Chisineu-Cris, Nadlac, Curtici, Vladimirescu, Vinga, Macea, Secusigiu, Zimandu Nou, Simand, Apateu, Semlac, Sintea Mare, Misca, Shepreus, Livada, Felnac, Zarand, Sheitin, Iratosu, Sofronea, Graniceri, Socodor, Zadareni, Peregu Mare, Olari, Pilu, Dorobanti, Zerind in Judetul Arad; Oradea, Salonta, Sanmartin, Tileagd, Tinca, Diosig, Osorhei, Batar, Ciumeghiu, Nojorid, Salard, Biharia, Santandrei, Ineu, Sarbi, Avram Iancu, Hidiselu de Sus, Bors, Tulca, Girisu de Cris, Rosiori, Husasau de Tinca, Cefa, Ciuhoi, Cetariu, Sannicolau Roman, Toboliu, Madaras, Tamaseu, Sacadat, Paleu, Gepiu, Spinus, Madaras in Judetul Bihor; precum si Sannicolau Mare, Jimbolia, Varias, Dudestii Vechi, Lenauheim, Carpiniș, Comlosu Mare, Periam, Satchinez, Cenad, Teremia Mare, Lovrin, Biled, Sanpetru Mare, Tomnatic, Sandra, Saravale, Iecea Mare, Gottlob, Pesac, Checea, Beba Veche, Valcani in Judetul Timis.

Intensitatile vantului pot afecta traficul rutier, activitatile in aer liber si pot cauza disconfort pentru populatie. Autoritatile locale sunt indemanate sa ia masuri de precautie si cetatenii sunt sfatuiti sa urmareasca actualizarile meteo pentru a se adapta la conditiile in schimbare.

ANM a subliniat ca avertizarile si atentioarile meteorologice sunt actualizate in functie de durata si gravitatea fenomenelor prognozate. Informarile meteorologice se emit in cazul in care fenomenele meteorologice prognozate au potentialul de a deveni temporar periculoase pentru anumite activitati, desi sunt obisnuite pentru perioada respectiva.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate sunt valabile pentru o perioada limitata de timp. Cetatenii sunt incurajati sa fie vigilenti, sa evite deplasarile inutile in conditii de vant puternic si sa urmareasca canalele oficiale de informare pentru ultimele actualizari privind conditiile meteorologice.

author avatar
Redactia iDevice.ro