Austria: Weekend de FOC pentru Karl Nehammer cu Hotarari DECIZIVE pentru Aderarea la Zona Schengen a Romaniei

Austria Weekend FOC Karl Nehammer Hotarari DECIZIVE Aderarea Zona Schengen Romaniei

Austria si Karl Nehammer se pregatesc in acest weekend de ceea ce urmeaza sa defineasca fara discutie urmatorii ani de politica europeana, dar si aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca actualul cancelar austriac, se confrunta cu provocarea de a-si mentine locul la conducere intr-un climat politic tensionat si plin de incertitudini.

Austria este condusa de Kark Nehammer, liderul Partidului Conservator, intr-o perioada de schimbari economice si sociale semnificative. Totusi, scanteia nemultumirilor populare privind politicile economice si gestionarea crizelor recente ar putea influenta negativ sansele sale de realegere, ceea ce nu ar fi rau pentru procesul de aderare a Romaniei la Schengen.

Romania spera ca o noua conducere, mai orientata spre cooperare si integrare europeana, sa poata putea accelera procesul de aderare la zona Schengen. Relatiile bilaterale dintre Austria si Romania au fost intotdeauna stranse, iar o schimbare la nivel de guvern ar putea consolida aceste legaturi, facilitand astfel ridicarea controalelor la granitele terestre.

Romania prin integrarea completa in zone Schengen ar avea numeroase beneficii economice si sociale, facilitand circulatia libera a persoanelor si bunurilor, precum si consolidarea securitatii la granitele externe ale Uniunii Europene, dar Karl Nehammer a refuzat sa permita asta in repetate randuri, motivand totul cu incapacitatea tarii noastre de a-si proteja granitele.

Alegerile din Austria sunt urmarite cu atentie de toata Europa, inclusiv de Romania, mai ales dupa numirea unui comisar european pentru migratie direct din guvernul lui Karl Nehammer. Aderarea deplina a Romaniei la zona Schengen poate fi, cel putin, intarziata de un nou guvern care este impotriva intrarii noastre in sistem, asa ca nu putem decat sa speram ca austriecii vor vota pentru o Europa unita.

author avatar
Redactia iDevice.ro