X

Impactul Oficial de ULTIM MOMENT Anuntat de Ministrul Educatiei al Masurilor pentru Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, ii anunta pe elevii, parintii si profesorii din toata tara in legatura cu foarte importanta actiune la care a participat, iar asta deoarece a sustinut recent o intalnire importanta alaturi de directorii Centrelor de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) si Sorin Ion, secretar de stat in Ministerul Educatiei, in cadrul Consfătuirilor Nationale desfasurate in Râmnicu Vâlcea.

Ministrul Educatiei, in cadrul evenimentului, a subliniat impactul pozitiv al numarului crescut de consilieri scolari, logopezi, profesori itineranti si personal de sprijin asupra vietii copiilor. „Sunt convinsa ca acest sprijin suplimentar va face diferenta in viata copiilor nostri. Vom continua sa lucram pentru incluziune, prevenirea consumului de substante interzise si reducerea violentei in mediul scolar, prioritati ale Ministerului Educatiei”, a declarat Ligia Deca.

Ministrul Educatiei a evidentiat rolul esential al consilierilor scolari in orientarea profesionala a elevilor, mentionand necesitatea sustinerii in alegerea profilului la liceu sau a facultatii. Directorii CJRAE prezinta instrumente si proiecte de succes implementate la nivel local, demonstrand eficienta programelor actuale.

Pe viitor, Ministrul Educatiei a exprimat dorinta de a valorifica oportunitatile oferite de fondurile europene. „Avem, in urmatorii ani, o sansa unica sa crestem accesul copiilor la servicii educationale datorita fondurilor europene. Lucram la un proiect necompetitiv prin care elevii si scolile vor beneficia de instrumente, ghiduri si formare pentru consilierea in cariera, inclusiv in ceea ce priveste profesiile viitorului”, a adaugat Ligia Deca.

Ministerul Educatiei ramane, de asemenea, un partener fidel al proiectului „Servicii integrate in comunitatile rurale”, care vizeaza cresterea accesului la servicii educationale in 2000 de comunitati marginalizate. Acest demers se realizeaza in stransa colaborare cu asistentii sociali si mediatorii sanitari, asigurand o abordare comprehensiva a nevoilor comunitatilor.

In incheiere, ministrul a multumit tuturor participantilor pentru implicare si deschidere in valorificarea resurselor disponibile. „Activitatea Centrelor de Resurse si Asistenta Educationala este esentiala pentru scoala si pentru dezvoltarea copiilor nostri! Multumesc Inspectoratului Scolar Judetean Valcea si CJRAE Valcea pentru organizarea acestor consfatuiri!”, a concluzionat Ligia Deca.

Aceasta intalnire marcheaza un pas important in consolidarea sistemului educational din Romania, prin accentuarea sprijinului acordat elevilor si scolilor in vederea cresterii calitatii si incluziunii in invatamant.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 28, 2024, 9:13 AM 09:13

Disqus Comments Loading...