X

Verificarile de ULTIMA ORA ale lui Sorin Grindeanu si Anunturile privind Autostrazile din Romania

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, continua sa puna in aplicare masuri importante pentru viitorul Romaniei, iar asta deoarece oficialul Guvernului Romaniei a anuntat ca a verificat stadiul lucrarilor pe Loturile 1 si 2 ale Autostrazii Ploiesti-Buzau, parte a Autostrazii A7.

Sorin Grindeanu afirma ca toti cei 63,25 km ai autostrazii sunt in plin proces de constructie, insa exista unele puncte critice, la pasajele de la kilometrul 7 si 38, unde constructorii trebuie sa isi imbunatateasca mobilizarea. Obiectivul este ca ambele loturi sa fie finalizate pana la sfarsitul lunii noiembrie a acestui an.

Sorin Grindeanu vorbeste si despre un alt punct de interes, mai exact finalizarea Nodului Dumbrava, care va permite conexiunea intre Autostrada A3 (Bucuresti-Ploiesti) si sectiunea A7, intre Dumbrava si Pietroasele. Grindeanu a subliniat ca acest nod este esential pentru a asigura o legatura fluenta intre cele doua autostrazi.

Pana la finalizarea Lotului 3 (Pietroasele-Municipiul Buzau), descarcarea de pe primele doua loturi se va face la kilometrul 47,8, intr-o formula provizorie, in drumurile nationale DN2 si DN1B. Pe langa actualizarile privind Autostrada Ploiesti-Buzau, Grindeanu a oferit si detalii despre un alt proiect important: constructia Lotului 6 al drumului de mare viteza Craiova-Targu Jiu.

Sorin Grindeanu afirma ca termenul limita pentru depunerea ofertelor este 18 noiembrie 2024. Acest segment de 19,25 km va necesita o investitie maxima de 2,55 miliarde de lei, fara TVA, fondurile fiind asigurate prin Programul Transport (#PT). Constructia, care va dura pana la 34 de luni, va include un viaduct de 644 m si doua parcari de scurta durata.

Sorin Grindeanu a anuntat startul pentru depunerea ofertelor privind Lotul 1 (Remetea Mare-Jebel) al Autostrazii Timisoara-Moravita. Cu o valoare estimata la 5,65 miliarde de lei (fara TVA), acest prim lot al autostrazii va acoperi 35,67 km si trebuie finalizat in maximum 48 de luni.

Pe traseu vor fi construite mai multe noduri rutiere, inclusiv un pod peste raul Timis de 1.153 m, dar si parcari dotate cu infrastructura necesara pentru statii de incarcare a autoturismelor electrice.

Prin aceste anunturi, Ministerul Transporturilor isi reafirma angajamentul pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din Romania, punand accent pe finalizarea la timp a proiectelor esentiale pentru mobilitatea nationala si regionala.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 28, 2024, 2:20 PM 14:20

Disqus Comments Loading...