X

Volodimir Zelenski Anunta Intalnirile Critice cu Kamala Harris si Donald Trump in SUA

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a oferit detalii despre intalnirea sa recenta cu fostul presedinte american, Donald J. Trump. Aceasta intrevedere a fost caracterizata de liderul ucrainean drept “foarte productiva” si a inclus o analiza detaliata a situatiei din Ucraina, a Planului pentru Victorie si a consecintelor devastatoare ale razboiului pentru poporul ucrainean.

Zelenski a declarat ca s-au discutat numeroase detalii esentiale legate de razboiul care afecteaza Ucraina de mai bine de un an si jumatate. El a subliniat importanta opririi acestui conflict, afirmand cu fermitate: “Putin nu poate castiga. Ucrainenii trebuie sa prevaleze.” Zelenski a reiterat ca pentru Ucraina, singura solutie acceptabila este o pace dreapta si durabila.

De asemenea, presedintele ucrainean a avut o discutie importanta cu vicepresedintele SUA, Kamala Harris, careia i-a prezentat in detaliu Planul pentru Victorie. Zelenski a evidentiat necesitatea unei intelegeri complete si a unei colaborari perfecte intre Ucraina si Statele Unite, subliniind ca aceste parteneriate sunt esentiale pentru a aduce pacea in regiune.

“Trebuie sa punem capat acestui razboi si sa obtinem o pace dreapta. Trebuie sa protejam poporul – familiile ucrainene, copiii ucraineni – de raul lui Putin”, a declarat Zelenski, multumind Americii pentru sustinerea constanta acordata Ucrainei in aceasta perioada dificila.

Planul Victoriei, prezentat oficial Statelor Unite, include mai multe puncte esentiale, care vor fi puse in aplicare de echipele celor doua tari. Printre acestea se numara consolidarea capabilitatilor militare pe raza lunga, noi pachete de aparare si intensificarea sanctiunilor impotriva Rusiei. De asemenea, au fost discutate si masuri referitoare la activele rusesti, toate aceste aspecte fiind considerate cruciale pentru viitorul Ucrainei.

Zelenski a anuntat ca pregatirile sunt in curs pentru o noua intalnire in Germania, in cadrul formatului Ramstein, in care Planul pentru Victorie va fi detaliat impreuna cu partenerii internationali. Presedintele ucrainean si-a exprimat recunostinta fata de presedintele Joe Biden pentru invitatia la acest forum si a reiterat angajamentul Ucrainei de a colabora strans cu partenerii sai pentru a aduce pacea mai aproape.

Aceasta intalnire importanta marcheaza inca un pas esential in eforturile internationale de a pune capat conflictului si de a asigura o pace dreapta pentru poporul ucrainean.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 28, 2024, 12:45 AM 00:45

Disqus Comments Loading...