X

Eforturi Oficiale de ULTIMA ORA Anuntate de Ministrul Educatiei, Plus Masurile Importante in Invatamant

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a facut o noua serie de anunturi foarte importante pentru romanii din toata tara, situatia complicata generata de catre ciclonul Ashley, aducand in atentie si provocarile recente care au afectat judetul Galati, a subliniat importanta unitatii si sprijinului comunitar, oferind un mesaj de incurajare si recunostinta.

“Despre binele din comunitatea educationala, caci, atunci cand natura distruge, oamenii pot reconstrui impreuna,” a declarat Ligia Deca, reafirmand angajamentul Ministerului Educatiei fata de copiii afectati.

Ministrul Educatiei spune ca eforturile de sprijin pentru judetul Galati continua, de data aceasta prin implicarea profesorilor din judetul Ialomita si Inspectoratul Scolar Judetean Ialomita. Deca a exprimat multumiri pentru solidaritatea si empatia demonstrate de acestia, punand accentul pe importanta educatiei ca forma de colaborare si reconstructie. “Multumesc pentru exemplul de empatie si solidaritate! Educatia este si despre a-i invata pe copii puterea pe care o are efortul comun, in momente grele,” a adaugat Ligia Deca.

Ministrul Educatiei afirma ca pe langa sprijinul acordat comunitatii educationale afectate, Ministerul Educatiei continua, printr-o noua Hotarare de Guvern, sa puna accent pe importanta educatiei timpurii. Curriculumul pentru educatia timpurie, destinat copiilor cu varste cuprinse intre 3 luni si 6 ani, joaca un rol crucial in dezvoltarea celor mici.

Activitatile derulate in cadrul serviciilor de educatie timpurie sunt gandite astfel incat sa respecte dreptul copilului la joc, nu doar ca mijloc de invatare, ci si ca o forma de exprimare a creativitatii si libertatii de a alege.

Ministrul Educatiei spune ca in gradinitele comunitare si in cadrul activitatilor ludice si de socializare, copiii sunt incurajati sa participe la diverse tipuri de jocuri care le stimuleaza dezvoltarea fizica, cognitiva si socio-emotionala. Jocurile de miscare, jocurile muzicale, povestile si activitatile artistice sunt doar cateva dintre metodele prin care educatia timpurie contribuie la formarea armonioasa a celor mici.

Ministrul Educatiei ramane dedicat sustinerii acestor servicii complementare, oferind, de asemenea, consiliere parintilor in ceea ce priveste dezvoltarea copiilor in primii ani de viata. Ligia Deca a asigurat comunitatea ca ministerul va continua sa sprijine eforturile comune de educare si reconstructie, declarand: “Va ramanem alaturi!”

Astfel, initiativele de solidaritate si sprijin, coordonate de Ministerul Educatiei, devin un exemplu concret al modului in care comunitatile se pot mobiliza pentru a depasi momentele dificile, contribuind la formarea unei generatii care invata din puterea efortului comun.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 29, 2024, 1:02 PM 13:02

Disqus Comments Loading...