X

MAI: Alerta Oficiala de ULTIM MOMENT privind Ciclonul Ashley in Romania pe 29 Septembrie 2024

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a publicat astazi o alerta oficiala de ultima ora, vorbind despre impactul pe care ciclonul Ashley l-ar putea avea, aducand in atentie ca ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis avertizari de tip cod galben si cod portocaliu pentru mai multe regiuni din tara, din cauza conditiilor meteorologice severe.

MAI spune ca in urma acestor avertizari, pompierii, jandarmii si politistii sunt deja mobilizati in teren, monitorizand in mod constant situatia si fiind pregatiti pentru interventii rapide in caz de urgenta, ceea ce este preconizat ca urmeaza sa se intample in urmatoarele ore.

MAI face apel la populatie sa respecte cateva recomandari simple, dar extrem de importante pentru siguranta tuturor. Cetatenii sunt sfatuiti sa curete santurile din apropierea locuintelor pentru a facilita scurgerea apelor pluviale si pentru a preveni inundatiile.

In cazul vantului puternic, este important sa evitati sa treceti pe langa copaci, stalpi, panouri publicitare sau alte structuri care pot fi dislocate de vant. De asemenea, se recomanda evitarea deplasarilor in zonele afectate de inundatii sau vizate de avertizarile meteo. Daca deplasarea este strict necesara, asigurati-va ca sunteti bine informati cu privire la starea vremii pe traseul pe care doriti sa il parcurgeti.

Inainte de a pleca la drum, este esential sa verificati starea tehnica a autovehiculului, inclusiv sistemele de climatizare, iluminare si stergatoarele de parbriz. Traversarea cursurilor de apa in zonele cu risc de inundatie trebuie evitata.

Pentru a fi la curent cu informatiile oficiale si masurile de siguranta, platforma nationala de pregatire pentru situatii de urgenta, FiiPregatit, precum si aplicatia DSU, sunt sursele de incredere la care puteti apela in aceste momente critice.

Autoritatile raman in alerta si vor continua sa monitorizeze indeaproape situatia, pregatite sa intervina prompt daca este necesar. Respectarea recomandarilor poate salva vieti si preveni pagube materiale semnificative.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 29, 2024, 12:22 PM 12:22

Disqus Comments Loading...