X

Masurile Oficiale de URGENTA Luate de Sebastian Burduja in fata Furtunilor si Ploilor din Romania

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a anuntat astazi incheierea unui nou comandament energetic, confirmand astfel comunicatul facut in ziua precedenta. In cadrul acestei masuri, toti operatorii de transport si distributie au intrat in dispozitiv, stabilindu-si propriile comandamente si suplimentandu-si echipele de interventie in zonele afectate de conditii meteorologice speciale in urmatoarele zile.

“Am constituit comandamente proprii, am suplimentat echipele de interventie in zonele vizate de conditii meteorologice speciale in zilele urmatoare, am stocuri de echipamente aditionale pentru a interveni rapid in cazul unor avarii aparute in teren. Statiile au fost aprovizionate cu stocuri de motorina pentru grupuri electrogene, la nevoie,” a declarat Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja spune ca ministerul sau monitorizeaza indeaproape evolutiile meteorologice si se va reuni zilnic la ora 11:00 in comandamentul energetic pentru actualizarea prognozelor meteorologice si hidrologice. Burduja a subliniat ca se prevede o intensificare a vitezei rafalelor de vant, care ar putea ajunge pana la 80 km/h, punand in dificultate retelele electrice.

“Partea buna este ca, cel putin la acest moment, vantul este prognozat sa bata in aceeasi directie (NV-SE), ceea ce inseamna o presiune mai mica pe retele. O atentie speciala o dedicam zonei Galati, unde sunt asteptate noi precipitatii. Suntem in permanenta legatura cu DSU,” a adaugat ministrul.

Sebastian Burduja a lansat un apel la intelegere si rabdare din partea cetatenilor: “In astfel de situatii, presiunea pe echipele de interventie este foarte mare, avand cu totii dorinta de a rezolva cat mai repede problemele aparute in alimentarea gospodariilor cu energie electrica si, dupa caz, cu gaze. Dar aceste echipe sunt formate tot din oameni. Siguranta lor si a tuturor cetatenilor trebuie sa ramana mereu pe primul loc.”

Sebastian Burduja a multumit tuturor celor implicati si a asigurat ca publicul va fi tinut la curent cu evolutiile situatiei.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 29, 2024, 1:11 AM 01:11

Disqus Comments Loading...