3 Informari de ULTIMA ORA ale Armatei Romane privind Misiunile Soldatilor Romani

3 Informari ULTIMA ORA Armatei Romane Misiunile Soldatilor Romani

Armata Romana aduce in atentia a milioane de romani din intreaga tara 3 informari foarte importante in legatura cu activitatile soldatilor romani, prima dintre ele aducand in atentie ca la inceputul acestei saptamani, militarii din Batalionul 811 Infanterie Dej au desfasurat exercitii de tragere si evaluare cu aruncatoarele de calibru 120 mm.

Armata Romana vorbeste si exercitii tactice cu trageri de lupta cu aruncatoarele de calibru 82 mm in poligonul Bogata-Stejeris. Subunitatile de artilerie si armament greu de infanterie si-au demonstrat din nou pregatirea si dedicarea, indeplinindu-si cu seriozitate sarcinile incredintate. “Dragonii transilvani” continua sa isi consolideze abilitatile prin astfel de antrenamente riguroase.

In paralel, militarii Batalionului 812 Infanterie Bistrita au “luat cu asalt” poligonul Bogata-Stejeris din Turda. Cu lovituri precise si traiectorii atent calculate, acestia au participat la trageri cu armamentul greu de infanterie. Rezultatele obtinute reflecta pregatirea intensa din acest an si reprezinta o motivatie suplimentara pentru perfectionare, chiar si pentru cei mai tineri membri ai unitatii.

Armata Romana spune si ca intre 23 si 25 septembrie, peste 100 de comandanti si oficiali militari din aproximativ 30 de structuri ale Aliantei Nord-Atlantice, precum si sefii fortelor terestre si ai comandamentelor fortelor intrunite din Romania si Bulgaria, au participat la cea de-a 25-a editie a Conferintei Comandantilor de Corp de Armata (LC3) desfasurata la Sibiu.

Evenimentul, organizat de Comandamentul Aliat pentru Forte Terestre al NATO (LANDCOM) si gazduit de Comandamentul Corpului Multinational de Sud-Est (HQ MNC-SE), a fost un prilej pentru dezbateri pe teme precum comanda si controlul fortelor terestre, planificarea operationala si nivelul de pregatire pentru lupta.

In cadrul conferintei, participantii au vizitat Mausoleul Eroilor de la Marasesti. Intr-o ceremonie militara solemna, generalul Williams si generalul-maior Dan au tinut un moment de reculegere si au depus o coroana de flori in memoria eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial.

Simultan, consilierii politici s-au angajat in dezbateri privind securitatea regionala si echilibrul puterilor in contextul geostrategic actual. Subofiterii de comanda ai structurilor militare participante au vizitat facilitatile Centrului National de Instruire Intrunita si ale Grupului de lupta al NATO din Romania, unde au asistat la o expozitie de tehnica militara organizata de militarii aliati dislocati in Cincu.

Aceste activitati subliniaza angajamentul continuu al Armatei Romane si al partenerilor sai din NATO pentru mentinerea unui nivel inalt de pregatire si cooperare in domeniul apararii si securitatii regionale.

author avatar
Redactia iDevice.ro