ANM: Cod PORTOCALIU de ATENTIONARE Meteorologica NOWCASTING Oficiala in Romania pe 30 Septembrie 2024

ANM Cod PORTOCALIU ATENTIONARE Meteorologica NOWCASTING Oficiala Romania 30 Septembrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a publicat un cod portocaliu de atentionare meteorologica nowcasting oficiala in Romania pe 30 septembrie 2024, aducand in imediata noastra atentie multiple fenomene de vreme severa, care afecteaza mai multe regiuni ale tarii.

ANM spune ca atentionarea de tip cod portocaliu a fost emisa din cauza vantului puternic care va fi resimtit in judetul Tulcea, ea fiind valabila de la ora 18:00. Conform informatiilor oficiale, rafalele de vant vor atinge viteze de 70-80 km/h in Delta Dunarii si in zona de litoral a judetului.

ANM spune ca localitatile afectate includ Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufaru, Bestepe, Crisan, C.A. Rosetti, Maliuc si Pardina. In zona de litoral, vantul puternic va afecta localitati precum Sulina, Sfantu Gheorghe si C.A. Rosetti.

ANM a emis si un cod galben de intensificari ale vantului pentru judetele Dolj si Mehedinti. Aici, vantul va atinge local viteze de 50-70 km/h, iar avertizarea este valabila tot de la ora 18:00.

Autoritatile locale indeamna populatia sa fie precauta si sa evite deplasarile neesentiale in zonele afectate de vantul puternic. De asemenea, se recomanda securizarea obiectelor din curti si balcoane, pentru a preveni accidentele cauzate de rafale.

ANM va continua sa monitorizeze evolutia conditiilor meteo si va actualiza avertizarile daca situatia o va impune.

author avatar
Redactia iDevice.ro