X

Masurile de Urgenta pentru Ciclonul Ashley Anuntate de Ministrul Energiei in Romania

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a oferit detalii importante in urma unei noi sedinte a Comandamentului Energetic, menita sa monitorizeze si sa gestioneze situatia retelelor de transport si distributie a energiei electrice in contextul conditiilor meteorologice nefavorabile. In cadrul declaratiilor sale, ministrul a subliniat ca, in prezent, nu exista probleme semnificative la nivelul sistemului energetic national, dar ca echipele sunt in alerta pentru a interveni rapid in cazul unor eventuale avarii.

„Tocmai s-a incheiat o noua sedinta a Comandamentului energetic. Toata lumea este la datorie, indiferent de ora. Din fericire, nu sunt probleme speciale in reteaua de transport si distributie a energiei electrice, in acest moment”, a precizat Burduja. Cu toate acestea, un incident punctual a fost raportat in zona Cismele, din judetul Galati, unde un copac a cazut peste reteaua de medie tensiune, afectand doi stalpi si rupand conductorii. Ministrul a tinut insa sa mentioneze ca niciun abonat casnic nu a fost afectat de acest incident.

„Paza buna trece primejdia rea, iar primejdia nu a trecut”, a adaugat oficialul, subliniind ca situatia din Galati, dar si din zona Constanta, este atent monitorizata. Burduja a multumit echipelor aflate in teren, care sunt pregatite sa intervina rapid pentru a reduce la minimum timpul necesar remedierii eventualelor probleme.

De asemenea, ministrul a subliniat mobilizarea exemplara a Dispecerului Energetic National, alaturi de operatorii de transport si distributie. Acestia au luat masuri speciale pentru a face fata provocarilor ce ar putea aparea in zilele urmatoare, inclusiv prin suplimentarea echipelor de interventie si asigurarea unor stocuri de materiale necesare, cum ar fi stalpii pentru inlocuiri si operatorii aditionali de call center.

„Vestea buna este ca, la aceasta ora, nu avem probleme de functionare a sistemului, nici la nivelul retelei de transport, nici la nivelul retelelor de distributie, nici la nivelul marilor producatori. Exista cateva incidente si deranjamente pe liniile de medie si joasa tensiune, dar acestea se incadreaza in limitele unei zile obisnuite de lucru”, a declarat Burduja.

Pe langa situatia actuala, ministrul a mentionat pregatirile speciale pentru eventualele provocari din zona Galati, unde statia de la Pechea, afectata in trecut de inundatii, beneficiaza de masuri speciale de protectie. Totodata, a facut un apel la autoritatile locale pentru toaletarea la timp a copacilor aflati in apropierea retelelor electrice, o masura preventiva esentiala pentru evitarea incidentelor.

In final, Burduja a anuntat ca o noua sedinta a Comandamentului Energetic va avea loc in aceasta seara, la ora 21:00, si a reiterat importanta prioritizarii sigurantei in toate actiunile intreprinse. „Ramanem la datorie. Multumesc tuturor celor implicati si, inca o data, fac acest apel: siguranta pe primul loc!”, a incheiat ministrul Energiei.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 30, 2024, 12:00 AM 00:00

Disqus Comments Loading...