Promisiune Oficiala de ULTIM MOMENT a Simonei Bucura-Oprescu si Masurile Anuntate Romanilor

Promisiune Oficiala ULTIM MOMENT Simonei Bucura-Oprescu Masurile Anuntate Romanilor

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a facut o promisiune foarte importanta de ultim moment pentru un numar foarte mare de oameni, iar asta deiarece in judetul Tulcea a participat la o intalnire cu pensionarii la sediul Consiliului Judetean. Evenimentul a avut loc in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu, a prefectului Alexandru Munteanu si a reprezentantilor institutiilor locale.

Simona Bucura-Oprescu spune ca, in cadrul reuniunii, Ionel Diaconu, presedintele Consiliului Judetean al Persoanelor Varstnice din Tulcea, i-a oferit ministrului o diploma de excelenta. Aceasta a fost acordata in semn de apreciere pentru eforturile depuse in elaborarea noii legi a pensiilor si pentru angajamentul continuu de a imbunatati viata celor care au contribuit la dezvoltarea Romaniei.

“Judetul Tulcea este unic, atat prin frumusetea Deltei Dunarii, cat si prin mozaicul sau multietnic si multicultural, unde oamenii traiesc in armonie intre ei si cu natura. Sunt bucuroasa sa fiu astazi alaturi de dumneavoastra intr-o zi speciala. Ca ministru al Muncii si Solidaritatii Sociale, prioritatea mea a fost sa ofer respectul pe care il meritati dupa o viata de munca.

Simona Bucura-Oprescu afirma ca noua lege a pensiilor aduce dreptate si echitate pentru toti cei care au muncit in conditii similare si au avut contributii egale. Este pentru prima data cand toate veniturile contributive sunt recunoscute de lege”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu a transmis si un mesaj de incurajare pentru pensionari: “Va doresc tuturor sa aveti parte de sanatate si tinerete in suflet. Il felicit pe domnul presedinte Horia Teodorescu pentru organizarea acestui eveniment, deoarece o societate sanatoasa este una in care ne respectam reciproc.”

Simona Bucura-Oprescu a efectuat o vizita neanuntata la Casa Judeteana de Pensii Tulcea. Acolo, a discutat direct cu pensionarii, oferindu-le explicatii detaliate despre noua lege a pensiilor. De asemenea, a solicitat conducerii si angajatilor institutiei informatii despre conditiile de lucru si despre progresul procesului de recalculare a pensiilor.

Datele oficiale arata ca in judetul Tulcea sunt inregistrati 44.883 de pensionari, cu o pensie medie de 2.811 lei. In urma recalcularii, 37.551 de pensionari au beneficiat de cresteri ale pensiilor. Aproximativ 4.000 de pensionari au iesit din categoria celor care primeau indemnizatie sociala, inregistrand majorari ale veniturilor din pensie.

Prin aceste initiative, Ministerul Muncii urmareste sa asigure un trai mai bun pentru pensionari si sa corecteze inechitatile existente in sistemul de pensii.

author avatar
Redactia iDevice.ro