X

Revizuirile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Simonei Bucura-Oprescu si Prioritatile pentru Romanii din Tara

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, anunta romanii din tara cu privire la prioritatile actuale pentru Romania si revizuirile care urmeaza sa aiba loc de catre casele teritoriale de pensii cu privire la deciziile pentru pensionarii care s-au adresat institutiei. “Dupa verificarea, in prezenta pensionarului, a istoricului si a documentelor din dosar, acolo unde se impune revizuirea, acestea sunt prioritare”, a precizat Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu afirma ca pana in prezent, pensionarii au solicitat lamuriri pentru a verifica corectitudinea deciziilor de recalculare a pensiilor. In urma acestor verificari, s-a constatat ca doar in cazul a peste 9.000 de pensionari este necesara revizuirea deciziilor.

Simona Bucura-Oprescu a subliniat ca rezolvarea problemelor persoanelor cu dizabilitati reprezinta deasemenea una dintre prioritatile principale ale ministerului pe care il conduce. “Cei cu dizabilitati merita sa fie tratati cu solidaritate de societatea romaneasca”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu.

Ea a explicat ca legea pensiilor este bazata pe contributivitate, iar aspectele de solidaritate si protectie pentru persoanele cu dizabilitati sunt reglementate de Legea 448. “In urma dialogului cu aceste persoane, vom gasi solutii pentru ca veniturile lor sa ramana adecvate, mergand pe o solutie compensatorie si complementara”, a adaugat ministrul Muncii.

Simona Bucura-Oprescu ii informeaza pe toti romanii ca premierul Marcel Ciolacu a stabilit termenul de 15 noiembrie pentru finalizarea acestor solutii. Ministerul Muncii intentioneaza sa promoveze un act normativ care sa includa doua masuri principale.

Prima dintre masurile care este pregatita pentru implementare, este introducerea unui coeficient de solidaritate, astfel incat pensiile celor incadrati in grad de handicap, aproximativ 19.000 de beneficiari, vor fi indexate anual, mentinandu-se pensia in plata.

Simona Bucura-Oprescu spune ca ar urma sa se faca deasemenea acordarea de puncte suplimentare pentru noii pensionari, adica pentru cei care se pensioneaza dupa 1 septembrie si au stagii de cotizare reduse (10-12 ani, o treime din stagiul complet), se vor oferi puncte de sprijin suplimentare.

Aceasta masura are ca scop asigurarea unor venituri adecvate, chiar daca noua lege a pensiilor se bazeaza pe contributivitate si echitate pentru toate categoriile de pensionari. “Venim cu o solutie bazata pe solidaritate, pe care o vom transpune printr-o modificare la Legea 448”, a concluzionat Simona Bucura-Oprescu.

Prin aceste demersuri, Ministerul Muncii isi propune sa asigure echitatea si sustinerea persoanelor cu dizabilitati in sistemul de pensii, reflectand un angajament ferm fata de valorile sociale si umane.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 30, 2024, 10:44 AM 10:44

Disqus Comments Loading...