Vestile de ULTIMA ORA ale lui Nicusor Dan cu Masurile Puse in Aplicare in Bucuresti

Vestile ULTIMA ORA Nicusor Dan Masurile Puse Aplicare Bucuresti

Nicusor Dan, primarul General al Capitalei, a prezentat recent realizarile administratiei sale in primele opt luni ale anului, subliniind reabilitarea a aproximativ 45 de kilometri de conducte magistrale de termoficare. Acesta a mentionat ca sunt in desfasurare 18 santiere dedicate modernizarii sistemului de termoficare, cu planuri de deschidere a altora noi pentru a inlocui treptat conductele vechi de peste patru decenii, responsabile pentru numeroase avarii.

“Pentru 14 dintre aceste santiere, finantarea provine din fonduri europene nerambursabile, iar restul de patru sunt sustinute de la bugetul local si cofinantate de Ministerul Dezvoltarii”, a precizat Nicusor Dan. Nicusor Dan a reamintit ca, anul trecut, au fost schimbati 50 de kilometri de conducte de termoficare si a subliniat angajamentul continuu al administratiei in acest domeniu, astfel incat toti locuitorii Bucurestiului racordati la sistemul centralizat sa beneficieze de caldura si apa calda la parametri optimi.

Nicusor Dan afirma deasemenea si ca incepand cu 3 octombrie, la ARCUB – Hanul Gabroveni, se deschide expozitia de fotografie “Arhimagini Club A”, realizata de arhitectul Mirel Leventer. Expozitia documenteaza viata studentilor de la Institutul de Arhitectura din Bucuresti si evenimentele desfasurate in Club A intre anii 1969 si 1983.

Colecția privata de fotografii si filme a lui Mirel Leventer este cea mai bogata arhiva vizuala din perioada de glorie a Clubului A, cand acesta functiona ca un club semi-clandestin si exclusivist, fondat si administrat de studentii Institutului de Arhitectura din Bucuresti (actuala Universitate de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”).

Nicusor Dan afirma ca expozitia pastreaza memoria unui loc esential pentru cultura alternativa a tinerilor din ultimele doua decenii ale comunismului romanesc. Clubul A a reprezentat o oaza de libertate in centrul istoric al Capitalei comuniste, oferind un spatiu pentru spectacole, dezbateri si concerte care constituiau o alternativa la cultura oficiala promovata in acea perioada. A fost locul unde tinerii se puteau exprima liber si unde creativitatea era incurajata.

Capitala se pregateste sa primeasca tramvaiul Imperio cu numarul 100, ultimul din seria achizitionata prin contractul cu Astra Vagoane. Astfel, Bucurestiul beneficiaza acum de 300 de noi mijloace de transport in comun: 100 de tramvaie, 100 de troleibuze si 100 de autobuze hibrid.

Administratia locala a anuntat ca, in curand, vor fi demarate procedurile pentru achizitii suplimentare, cu scopul de a moderniza complet flota Societatii de Transport Bucuresti (STB). “Etapizat, ne propunem sa aducem transportul public la standarde europene, oferind cetatenilor conditii optime de calatorie”, a declarat Nicusor Dan.

author avatar
Redactia iDevice.ro