X

Activitatea Oficiala de ULTIM MOMENT Anuntata de Stefan-Radu Oprea pentru Viitorul Romaniei

Stefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, anunta in mod oficial o decizie extrem de importanta, care a fost pusa in aplicare pentru Romania, iar asta deoarece ASRO, Organismul National de Standardizare, aflat sub coordonarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, a participat recent la Adunarea Generala a Organizatiei Internationale de Standardizare (ISO), desfasurata in Cartagena de Indias, Columbia.

Stefan-Radu Oprea, a declarat ca acest eveniment a fost o oportunitate importanta pentru Romania de a contribui la discutiile globale privind standardele si sustenabilitatea. In cadrul Adunarii Generale ISO 2024, Organizatia Internationala de Standardizare, in colaborare cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), a lansat primul ghid international care sprijina companiile si organizatiile in atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila ale ONU. Ghidul.

Intitulat ISO/UNDP PAS 53002:2024 – Guidelines for contributing to the United Nations Sustainable Development Goals (SDGs), documentul ofera o abordare practica si structurata pentru organizatiile din toate sectoarele de activitate.

Stefan-Radu Oprea spune ca actul se concentreaza pe identificarea si prioritizarea impactului asupra comunitatilor si mediului, punand accentul pe reducerea efectelor negative si maximizarea celor pozitive. Totodata, ghidul sprijina integrarea dezvoltarii durabile in strategiile si procesele de afaceri ale organizatiilor, cu un focus special pe protejarea grupurilor vulnerabile prin minimizarea impactului negativ asupra acestora.

Pentru a sprijini implementarea principiilor dezvoltarii durabile, ISO a inclus in ghid o serie de standarde relevante, care ofera organizatiilor instrumentele necesare pentru a se alinia la aceste obiective.

Stefan-Radu Oprea spune ca printre aceste standarde se numara SR ISO 37100, care defineste vocabularul pentru orase si comunitati teritoriale sustenabile, SR EN ISO 45001, care stabileste cerintele pentru sistemele de management al sanatatii si securitatii in munca, si SR EN ISO 22000, care reglementeaza sistemele de management al sigurantei alimentelor.

Deasemenea, standardele includ SR ISO 37000, un ghid pentru guvernanta organizatiilor, SR EN ISO 26000, care ofera linii directoare pentru responsabilitatea sociala, si SR EN ISO 19011, un ghid pentru auditarea sistemelor de management.

Aceste standarde, disponibile prin magazinul online al ASRO, ofera un cadru complementar si coerent pentru organizatiile care doresc sa implementeze sustenabilitatea in toate domeniile lor de activitate. Aplicarea acestor standarde poate ajuta organizatiile sa isi dezvolte strategiile intr-un mod responsabil, aliniindu-se la Obiectivele de Dezvoltare Durabila ale ONU.

Stefan-Radu Oprea a subliniat importanta acestor eforturi pentru economia Romaniei, explicand ca participarea la initiativele internationale permite tarii noastre sa contribuie la crearea unui cadru global de dezvoltare responsabila si sustenabila, in care Romania poate juca un rol activ si semnificativ.

Evenimentul desfasurat la Cartagena de Indias s-a remarcat prin discutii de amploare si propuneri concrete privind standardele internationale, toate avand ca scop comun construirea unui viitor mai sustenabil pentru toate natiunile.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 1, 2024, 11:50 AM 11:50

Disqus Comments Loading...