X

ANM: Actualizare Oficiala de ULTIMA ORA a Prognozei Meteorologice pe 30 de Zile in Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a publicat o actualizare oficiala de ultima ora a prognozei meteorologice pentru urmatoarele 30 de zile in Romania, pe baza datelor furnizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF).

ANM spune ca prognoza indica o luna octombrie cu temperaturi mai ridicate decat media, in special in regiunile sudice, si precipitatii excedentare in multe zone ale tarii.

Saptamana 30 septembrie – 7 octombrie 2024

In prima saptamana a lunii octombrie, temperaturile vor fi usor peste media normala pentru aceasta perioada in regiunile sudice, in timp ce in restul tarii, valorile termice vor fi apropiate de cele obisnuite. In ceea ce priveste precipitatiile, regiunile sudice vor inregistra un deficit, insa in sud-vestul si extremitatea sud-estica a tarii, precipitatiile vor fi excedentare.

Saptamana 7 – 14 octombrie 2024

Pentru aceasta perioada, meteorologii anunta temperaturi mai ridicate decat cele normale pe intreg teritoriul Romaniei. Precipitatiile vor fi, in general, in jurul valorilor normale, cu o posibila usoara crestere in nord-vestul tarii.

Saptamana 14 – 21 octombrie 2024

Temperaturile vor continua sa fie peste media perioadei, iar in nord-vestul Romaniei se asteapta un usor excedent de precipitatii. In restul teritoriului, regimul pluviometric va fi aproape de valorile obisnuite.

Saptamana 21 – 28 octombrie 2024

Ultima saptamana din octombrie va aduce temperaturi peste media obisnuita in majoritatea regiunilor, mai ales in sud. De asemenea, precipitatiile vor fi usor excedentare in toata tara.

Aceste estimari, insa, nu pot prognoza fenomenele extreme de scurta durata, astfel ca ramane posibilitatea aparitiei unor evenimente meteorologice neasteptate. Romania se indreapta spre o luna octombrie mai calda decat in mod obisnuit, dar cu episoade de precipitatii care pot influenta semnificativ activitatile agricole si alte sectoare.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 1, 2024, 6:36 PM 18:36

Disqus Comments Loading...