Anunturile de ULTIMA ORA ale lui Volodimir Zelenski privind Razboiul Ucrainei cu Rusia

Anunturile de ULTIMA ORA ale lui Volodimir Zelenski privind Razboiul Ucrainei cu Rusia

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anuntat recent finalizarea unei intalniri importante in urma vizitei sale in Statele Unite, subliniind ca echipele ucrainene si americane au inceput deja sa lucreze la detaliile discutate in New York si Washington. De asemenea, liderul ucrainean a evidentiat pregatirile pentru viitoarea intalnire „Ramstein”, pe care a numit-o una „speciala”, mentionand ca toate detaliile si argumentele referitoare la cum pot fi obtinute rezultate pe front si in plan diplomatic vor fi prezentate partenerilor.

„Puterea armelor si puterea diplomatiei sunt eficiente atunci cand lucram impreuna. Acesta este exact planul nostru – implementarea Planului Victoriei. Asteptam actiuni concrete din partea partenerilor nostri pentru a ne consolida strategia. Puterea noastra consta in faptul ca lumea libera se apara”, a declarat Zelenski.

Presedintele a adus un omagiu medicilor de lupta si lucratorilor din domeniul medical, care, asemenea soldatilor, contribuie zilnic la apararea Ucrainei. Zelenski a laudat curajul si profesionalismul acestora, mentionand ca, in ciuda conditiilor dificile, isi pun vietile in pericol pentru a salva soldatii raniti.

„Le multumesc tuturor pentru devotamentul lor fata de aceasta misiune nobila: ajutarea, tratarea si salvarea celor care apara intreaga tara”, a spus presedintele Ucrainei.

In cadrul aceluiasi discurs, Zelenski a informat despre un atac recent in Zaporizhzhia, unde 14 persoane au fost ranite in urma bombardamentelor rusesti. Echipele de salvare au lucrat intreaga zi pentru a curata daramaturile, reusind sa salveze doua persoane. Presedintele a condamnat atacurile asupra cladirilor rezidentiale, subliniind ca acestea fac parte din strategia rusa de teroare zilnica.

„Rusia foloseste aproximativ o suta de bombe aeriene ghidate impotriva Ucrainei in fiecare zi”, a adaugat Zelenski, reiterand apelul la partenerii internationali pentru a oferi Ucrainei capacitati suplimentare de aparare aeriana si sanctiuni mai dure impotriva Rusiei.

Totodata, el a oferit detalii despre alte atacuri aeriene care au lovit regiunile Harkov, Donetk si Sumy, provocand daune semnificative asupra infrastructurii energetice, medicale si cladirilor rezidentiale.

Acest nou apel al presedintelui Ucrainei vine in contextul unei escaladari continue a conflictului si subliniaza nevoia urgenta de sprijin suplimentar din partea comunitatii internationale pentru a face fata agresiunii ruse.