Nicusor Dan, Primarul Bucurestiului, a publicat un nou anunt important despre care trebuie sa stie milioane de romani din Bucuresti, iar asta pentru ca a dezvaluit, intr-o declaratie recenta, ca a primit vizita unei delegatii germane conduse de Dr. Andre Baumann, secretar de stat in Ministerul Mediului, Protectiei Climatice si Sectorului Energiei Baden-Wurttemberg.
Nicusor Dan spune ca delegatia a fost insotita de oficiali din Parlamentul landului Baden-Wurttemberg si reprezentanti ai Ambasadei Germaniei la Bucuresti. In cadrul intalnirii, discutiile s-au concentrat pe protectia mediului si absorbtia fondurilor europene pentru modernizarea sistemului centralizat de incalzire din Capitala.
Printre temele abordate au fost si metodele alternative de incalzire centralizata, precum pompele de caldura si sistemele de incalzire geotermala. “Am discutat impreuna cu specialistii Primariei Capitalei despre masurile pe care le implementam si pe care le vom implementa pentru combaterea poluarii din Bucuresti. Printre acestea se numara reinnoirea parcului auto al STB, crearea de benzi unice pentru transportul public, reabilitarea liniilor de tramvai si introducerea semaforizarii inteligente”, a declarat Nicusor Dan.
Delegatia germana a impartasit din experienta lor privind modernizarea sistemului de termoficare, subliniind importanta schimbului de experienta intre autoritatile locale pentru a incuraja colaborari viitoare in beneficiul comunitatilor urbane.
In aceeasi zi, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat initierea colaborarii pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) – Regenerarea coridorului raului Dambovita, intitulat “Plan Dambovita 2050”. Acest proiect ambitios vizeaza transformarea coridorului urban al raului Dambovita, un canal de 17 km, intr-un element unificator si generator de activitati de interes public.
“Coridorul raului Dambovita, care in prezent este un canal complet betonat, va deveni un spatiu urban unificator, care va valorifica numeroasele puncte de interes de-a lungul traseului. Acestea includ Lacul Morii, Gradina Botanica, Parcul Izvor, Centrul Vechi si Parcul Natural Vacaresti”, a explicat Nicusor Dan.
Aceste zone cheie, alaturi de alte hub-uri si atractii izolate in prezent, au potentialul de a deveni centre de activitate, cu conditia ca dezvoltarea lor sa fie planificata in mod unitar si in relatie cu raul Dambovita.
Planul Dambovita 2050 va fi realizat in colaborare cu Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, precum si cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Bucuresti (ADIZMB).
This post was last modified on oct. 1, 2024, 2:22 PM 14:22