Sebastian Burduja, ministrul Energiei, anunta ca ministerul pe care il conduce a semnat proiecte de peste 200 de milioane de euro, avand ca scop dezvoltarea infrastructurii energetice din Romania, a anuntat Sebastian Burduja, ministrul Energiei. Aceste fonduri provin in mare parte din Fondul pentru Modernizare si vizeaza investitii care vor avea impact asupra economiei nationale, prin crearea de noi locuri de munca si cresterea atractivitatii regiunilor pentru investitori.
„Aceste proiecte nu sunt destinate doar companiilor sau institutiilor publice, ci au un efect benefic in intreaga economie. Ele creeaza noi oportunitati de munca si aduc plus valoare pe termen lung,” a declarat Sebastian Burduja. El a subliniat ca zeci de ani de neglijenta in investitiile energetice au lasat urme, dar prin eforturile actuale, Romania recupereaza rapid terenul pierdut.
Sebastian Burduja spune ca unul dintre cele mai importante proiecte semnate vineri include finantari pentru Transgaz, Transelectrica si PPC. Printre acestea se numara cresterea capacitatii de transport a Sistemului National de Transport (SNT) si siguranta alimentarii cu gaze naturale la Electrocentrale Isalnita si Turceni, cu o valoare totala de 29 milioane euro. De asemenea, linia de 400 kV dintre Isaccea si Tulcea Vest va fi modernizata printr-o investitie de 79 milioane euro, majoritatea finantarii provenind din Fondul pentru Modernizare.
Alte proiecte includ modernizarea retelelor electrice din localitatile Calugareni si Bocsa, cu valori de 31 milioane euro si 49 milioane euro, respectiv, precum si construirea unuia dintre cele mai mari parcuri solare pentru municipiul Iasi, de 9 MW, in colaborare cu primaria locala.
Astazi, Ministerul Energiei a semnat inca 26 de contracte pentru dezvoltarea de noi capacitati de producere a energiei electrice din surse regenerabile destinate autoconsumului institutiilor publice. Aceste investitii, totalizand 70,2 milioane de lei si o capacitate instalata de 10,31 MW, vor deservi comunitati din toate regiunile Romaniei, de la Cluj si Arad, pana la Botosani si Timis.
„Nu stam pe loc,” a adaugat ministrul Burduja. „Ne straduim nu doar sa recuperam timpul pierdut in ultimii 30 de ani, ci sa fim un exemplu pentru alte state europene. Suntem condamnati sa folosim toate resursele noastre energetice si oportunitatile externe. Slava Domnului, aici suntem binecuvantati.”
Ministerul Energiei continua sa fie un pion principal in modernizarea si dezvoltarea infrastructurii energetice a tarii, cu obiective clare de a transforma Romania intr-un lider european in domeniul energiei verzi si al independentei energetice.
This post was last modified on oct. 1, 2024, 12:39 AM 00:39