X

Informarea Oficiala de ULTIM MOMENT a Ministrului Apararii, Activitatea Importanta Derulata

Ministrul Apararii, Angel Tilvar, a publicat o informare foarte importanta cu privire la o actiune pe care a derulat-o in Romania, iar asta pentru ca, romanii din toata tara sunt anuntati ca el a participat luni la operationalizarea noului Centru de Excelenta in Sisteme Integrate de Armament si Geniu (CESIAG) din cadrul Academiei Tehnice Militare “Ferdinand I”, marcand totodata deschiderea noului an universitar.

“Centrul dispune de o baza materiala de ultima generatie si va permite derularea unor activitati de cercetare-dezvoltare care sa vina in sprijinul MApN si al altor institutii din sistemul national de aparare, ordine publica si securitate nationala. Aici vor fi organizate cursuri de instruire si perfectionare pentru specialistii din mediul militar si civil, in special din industria nationala de aparare”, a declarat ministrul Angel Tilvar.

Ministrul Apararii spune ca sub coordonarea Facultatii de Sisteme Integrate de Armament, Geniu si Mecatronica, CESIAG va contribui la dezvoltarea programelor de cercetare fundamentala si aplicativa in domenii precum sisteme de armament, sisteme energetice, balistice, aparare CBRN, geniu si protectia constructiilor la incarcari extreme.

“Armata Romaniei are nevoie de solutii tehnologice adaptate la specificul misiunilor si activitatilor viitoare, iar Academia Tehnica Militara poate dezvolta astfel de optiuni, care sa faca saltul de la planseta la productia efectiva”, a subliniat ministrul Apararii.

CESIAG este al cincilea centru de acest gen dezvoltat de Academia Tehnica Militara, alaturi de centrele dedicate comunicatiilor si tehnologiei informatiei (CECTI), tehnologiilor avansate de securitate cibernetica (CETASC), sistemelor autopropulsate si tehnologiilor pentru aparare si securitate (SATAS) si roboticii si sistemelor autonome (CERAS).

Ministrul Apararii subliniaza ca acest centru va oferi facilitati pentru activitati de cercetare-dezvoltare fundamentala, aplicativa si tehnologica, in sprijinul structurilor Ministerului Apararii Nationale si al altor institutii din sistemul national de aparare. De asemenea, va organiza cursuri de instruire si perfectionare pentru specialisti din mediul militar si civil, contribuind la dezvoltarea retelelor de centre de cercetare si servicii.

Structura organizatorica a CESIAG include un compartiment pentru managementul proiectelor si asigurarea calitatii, precum si doua laboratoare specializate: unul pentru sisteme integrate de armament si aparare CBRN si altul pentru securitatea la incarcari extreme a structurilor de constructii si geniu.

Prin operationalizarea acestui centru, Academia Tehnica Militara “Ferdinand I” continua sa se alinieze la standardele institutionale internationale, consolidandu-si rolul in dezvoltarea tehnologiilor avansate pentru apararea nationala.

This post was last modified on oct. 1, 2024, 12:37 PM 12:37

Disqus Comments Loading...