X

Proiectul Oficial de ULTIM MOMENT Lansat de Ministrul Educatiei pentru Scolile din Romania

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a anuntat in mod oficial lansarea unui nou proiect extrem de important, derulat in mod oficial in colaborare cu Agentia Nationala pentru Sport, el fiind intitulat „Campion in scoala”, si menit sa incurajeze tinerii sa adopte un stil de viata activ si sa descopere bucuria sportului.

Ministrul Educatiei, a semnat alaturi de Elisabeta Lipa, presedinta Agentiei Nationale pentru Sport, protocolul de colaborare care sta la baza acestui program. In cadrul proiectului, cel putin 47 de mari campioni ai sportului romanesc vor deveni „ambasadori ai sportului scolar”. Acestia vor participa activ la orele de educatie fizica, dar si la orele de consiliere si orientare, oferind exemple de perseverenta si performanta elevilor.

Conform Ligie Deca, campionii vor fi implicati si in competitiile sportive scolare organizate in judetele si sectoarele unde au fost desemnati, inspirand prin propria lor poveste atat elevii, cat si profesorii. „Avem nevoie ca cei care au fost si sunt surse de inspiratie pentru generatii intregi de copii sa fie aproape de ei, sa-i ghideze si sa le arate ca sportul nu inseamna doar competitie, ci si educatie, disciplina si sanatate”, a declarat Ligia Deca.

Ministrul Educatiei spune ca printre marii campioni care s-au alaturat proiectului se numara Constantina Dita, campioana olimpica la atletism, Andreea Raducan, campioana olimpica la gimnastica, Alina Dumitru, campioana olimpica la judo, si Lacramioara Perijoc, campioana europeana la box.

Lor li se alatura si antrenori si manageri sportivi, precum Claudiu Fometescu si Catalin Burlacu, precum si tinerii elevi David Rasoga si David Fometescu, medaliati cu aur la baschet 3×3 in cadrul Gimnaziadei ISF de la Rio de Janeiro, 2023.

Proiectul vine intr-un moment in care promovarea sportului in randul tinerilor devine tot mai importanta, avand in vedere beneficiile aduse de o viata activa pentru sanatatea fizica si psihica a copiilor.

Ministrul Educatiei aduce in atentie si ca intr-o atmosfera incarcata de emotie si caldura, Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti a marcat deschiderea noului an universitar, eveniment care a coincis cu Ziua Internationala a Muzicii.

Ligia Deca, prezenta la ceremonie, a transmis un mesaj studentilor, incurajandu-i sa valorifice oportunitatile pe care le ofera anii de studii universitare. „Indiferent unde va incepeti sau va continuati studiile universitare, pretuiti emotia, pastrati-va spiritul liber, curiozitatea si dorinta de a fi mereu mai buni”, le-a transmis ministrul.

Universitatea Nationala de Muzica se apropie de un moment istoric important – aniversarea a 160 de ani de activitate, un secol si jumatate dedicat nu doar educarii talentelor muzicale, ci si dezvoltarii publicului larg. „Va multumesc pentru faptul ca va asumati acest rol si contribuim impreuna la educarea noilor generatii de muzicieni si la imbogatirea culturala a societatii”, a adaugat Ligia Deca in incheierea mesajului sau.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 1, 2024, 5:50 PM 17:50

Disqus Comments Loading...