ANM: AVERTIZARILE NOWCASTING Meteorologice Oficiale pe 2 Octombrie 2024 in Romania

ANM AVERTIZARILE NOWCASTING Meteorologice Oficiale 2 Octombrie 2024 Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, publica avertizarile nowcasting meteorologice oficiale pe 2 octombrie 2024 in Romania, avand in centru mai multe coduri galbene privind conditii meteo periculoase provocate de catre ceata deansa din multiple zone ale tarii.

ANM transmite in mod oficial faptul ca avertizarile sunt valabile pentru o serie de judete din tara, in special in zonele joase, unde vizibilitatea poate scadea sub 200 de metri, iar in unele cazuri izolate, chiar sub 50 de metri.

Atentionarea emisa la ora 8:48, cu valabilitate incepand de la ora 9:00, afecteaza localitatile din judetele Maramures, Salaj, Cluj si Bistrita-Nasaud. Printre localitatile vizate se numara Targu Lapus, Gherla, Beclean, si altele. In aceste regiuni, ceata densa va reduce semnificativ vizibilitatea, afectand traficul rutier si activitatile in aer liber.

O alta avertizare cod galben a fost emisa la ora 7:52, fiind valabila de la ora 8:05, pentru zonele joase din judetele Alba, Mures si Sibiu. Orase precum Alba Iulia, Targu Mures si Medias se afla sub incidenta acestei avertizari, cu conditii de ceata ce vor afecta semnificativ circulatia si vizibilitatea in zona.

Pentru judetele Covasna si Brasov, atentionarea a fost emisa la ora 7:26, cu valabilitate incepand de la ora 7:35. Ceata va afecta orasele Brasov, Intorsura Buzaului si localitatile din apropiere, unde vizibilitatea va fi extrem de redusa, afectand in special traficul de dimineata.

ANM a emis un alt cod galben si pentru zonele de vest ale judetelor Mures si Sibiu. Avertizarea este valabila de la ora 6:00 si afecteaza orase precum Sibiu, Fagaras si localitatile invecinate. In aceste regiuni, ceata densa va persista pe parcursul diminetii, fiind necesara prudenta la deplasarile pe drumurile publice.

ANM sfatuieste participantii la trafic sa fie extrem de prudenti, sa adapteze viteza de deplasare la conditiile meteo si sa foloseasca corespunzator luminile de intalnire si ceata. De asemenea, este importanta evitarea drumurilor neesentiale, mai ales in zonele in care ceata este deosebit de densa.

Atentionarile raman in vigoare pana la ridicarea fenomenului de ceata, dar conditiile meteo se pot schimba rapid, astfel ca este recomandata verificarea periodica a prognozelor actualizate de ANM.

Conditii deosebit de periculoase pentru trafic Vizibilitatea redusa sub 50 de metri poate pune in pericol siguranta pe drumurile nationale si judetene. Politia rutiera solicita soferilor sa manifeste rabdare si sa respecte toate masurile de siguranta.

author avatar
Redactia iDevice.ro