X

Austria: Blocajul de ULTIM MOMENT al lui Karl Nehammer care Intarzie Aderarea Romaniei la Schengen

Austria, prin cancelarul austriac Karl Nehammer, intarzie aderarea Romaniei in Zona Schengen cu granitele terestre, o decizie recenta a liderului de la Viena avand in centru cererea facuta de catre el presedintelui austriac de a desemna partidul castigator al alegerilor parlamentare, FPO, sa desemneze viitorul premier si sa formeze un nou guvern.

Austria ia prin Karl Nehammer aceste masuri intr-un moment crucial, pe masura ce Romania cauta sa finalizeze aderarea la Spatiul Schengen, ceea ce ar permite cetatenilor romani o mai mare libertate de miscare si ar intari legaturile economice din Europa, dar tot acest proces va intarzia aderarea, pentru ca decizia finala va fi luata de viitorul guvern.

Austria se afla intr-o situatie politica extrem de complicata acum, FPO si OVP, partidul lui Karl Nehammer, avand impreuna peste 52% din voturile austriecilor, dar e greu de crezut ca vor putea colabora, deci formarea unui nou guvern va fi dificila si va dura mult, intarziind aderarea Romaniei la Schengen, fara un termen foarte clar pentru realizare, din pacate.

Austria va tine si mai mult Romania la portile Spatiului Schengen, dar autoritatile romanesti nu au comentat deocamdata situatia, subliniind in trecut importanta aderarii Romaniei la Schengen pentru securitatea nationala si dezvoltarea economica, dar acum Karl Nehammer scapa de presiunea pusa de-a lungul timpului pentru a facilita aderarea, ea mergand la viitorul premier.

Austria continua negocierile politice privind statutul Romaniei in Schengen, dar decizia privind aderarea totala ramane suspendata pana la instalarea oficiala a noului guvern. Romania indeplineste toate cerintele necesare pentru membrarea in Schengen si spera la o rezolvare care sa ii permita sa se alature zonei fara frontiere alaturi de vecinii sai europeni.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 2, 2024, 1:24 PM 13:24

Disqus Comments Loading...