Initiativa Oficiala de ULTIM MOMENT Anuntata de Ministrul Educatiei si Sustinerea PNL

Initiativa Oficiala ULTIM MOMENT Anuntata Ministrul Educatiei Sustinerea PNL

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a anuntat astazi in mod oficial sustinerea sa de ultim moment pentru ceea ce toata lumea se astepta sa auda, deoarece  candidatura lui Nicolae Ionel Ciuca la alegerile prezidentiale ale Romaniei a fost depusa la Biroul Electoral Central de catre presedintele PNL.

„Este o optiune fireasca pentru mine sa sustin la alegerile prezidentiale un candidat al carui parcurs dovedeste preocuparea pentru educatie – nu doar prin propria formare academica, ci si prin prioritizarea educatiei la nivel de politici ale partidului pe care il conduce. Succes, domnule presedinte Nicolae Ionel Ciuca!”, a declarat Ministrul Educatiei.

Ministrul Educatiei a evidențiat faptul că Partidul National Liberal (PNL) este singurul partid care si-a asumat reforma in educatie, considerand esential sa sustina un candidat care pune intotdeauna interesul national mai presus de cel personal.

„Este o necesitate sa sustinem un candidat care va pune intotdeauna interesul national mai presus de cel personal, care pune pe primul loc sustinerea tinerilor si respectarea drepturilor fundamentale si care, in contextul provocarilor internationale actuale, are experienta si echilibrul esentiale pentru a asigura stabilitatea si securitatea tarii noastre,” a adaugat ministrul.

Ministrul Educatiei a subliniat ca educatia ramane o prioritate fundamentala pentru PNL. „Avem nevoie de viziunea asumata de oamenii lui – de a crea un sistem performant, incluziv si modern, centrat pe dezvoltarea individuala a fiecarui copil sau tanar, prin acces egal la educatie de calitate, formare continua a cadrelor didactice, digitalizare si parteneriate public-private, pentru a pregati absolventii sa se integreze pe piata muncii.”

Ministrul Educatiei a adus in discutie si un eveniment separat la care a participat, lansarea oficiala a programului MBA „Economics of Education and Leadership”, destinat persoanelor din sistemul de educatie care isi asuma pozitii de conducere.

„Am lansat cel mai mare program de formare in leadership si managementul institutional, financiar si de resurse umane, de care vor beneficia aproximativ 10.000 de directori si inspectori scolari,” a declarat Ligia Deca.

Programul, organizat de Academia de Studii Economice din Bucuresti, cu sprijinul Bancii Mondiale si a Ernst & Young (EY) Romania, reprezinta un exemplu de succes al parteneriatelor public-private. „Am incredere ca acest program va transforma liderii din educatie in adevarati agenti ai schimbarii, orientati catre progres si inovare. Mult succes in derularea programului!”, a incheiat ministrul Educatiei.

author avatar
Redactia iDevice.ro