Masurile lui Volodimir Zelenski pentru a Sustine Victoria Ucrainei in fata Rusiei

Masurile Volodimir Zelenski Sustine Victoria Ucrainei fata Rusiei

In cadrul mai multor declaratii recente, presedintele Volodimir Zelenski a oferit detalii despre activitatile Serviciului de Informatii Externe al Ucrainei, sub conducerea lui Oleh Ivascenko. „Lucrurile cheie se refera la consolidarea Serviciului si la munca noastra cu privire la informatiile extrem de sensibile obtinute de ofiterii nostri de informatii ucraineni”, a subliniat presedintele.

Zelenski a vorbit despre pregatirile intense din aceasta toamna, mentionand ca in toate domeniile, de la cel militar pana la cel diplomatic, se vizeaza obtinerea de rezultate maxime pentru statul ucrainean. „Tot continutul necesar pentru intalnirile de la Ramstein – armata, biroul, diplomatii – tot ceea ce au nevoie partenerii nostri din Ucraina pentru a intelege mai bine oportunitatile disponibile, le vom asigura”, a declarat liderul de la Kiev.

Pe de alta parte, Zelenski a subliniat si importanta monitorizarii intentiilor inamicului si pregatirea unor masuri eficiente pentru contracararea acestora. „Ne pregatim sa le contracaram in modul care va fi cel mai util pentru apararea Ucrainei si pentru protejarea vietii poporului nostru”, a adaugat el.

Presedintele Ucrainei a avut, de asemenea, o intalnire cu Samantha Power, administrator al USAID, in cadrul careia au discutat despre protejarea populatiei in vederea sezonului rece. Printre temele abordate s-au numarat refacerea infrastructurii, consolidarea sistemului energetic si construirea de adaposturi scolare. Zelenski a subliniat importanta sprijinului american in toate aspectele – militar, politic, economic si umanitar. „Apreciem profund tot sprijinul pe care Statele Unite il ofera Ucrainei”, a afirmat el.

In contextul incheierii mandatului diplomatic al ambasadorului Japoniei in Ucraina, Kuninori Matsuda, presedintele Zelenski si-a exprimat recunostinta pentru consolidarea relatiilor dintre cele doua tari. „Apreciem profund fiecare efort personal depus de domnul Ambasador”, a declarat el, subliniind ca sprijinul Japoniei este esential in intarirea rezistentei Ucrainei si in restabilirea dreptului international.

Zelenski a incheiat subliniind ca Ucraina, impreuna cu aliatii sai, apara nu doar teritoriul national, ci si valorile fundamentale ale libertatii, democratiei si pacii, valori pe care orice natiune aspira sa le apere.

author avatar
Redactia iDevice.ro