Pasul Oficial de ULTIM MOMENT Anuntat de Stefan-Radu Oprea cu Masuri pentru Milioane de Romani

Pasul Oficial ULTIM MOMENT Anuntat Stefan-Radu Oprea Masuri Milioane Romani

Stefan-Radu Oprea, Ministrul Economiei, ii anunta pe milioanele de romani din toata tara despre un pas extrem de important realizat in ceea ce priveste protejarea mediului, deoarece in comuna Aricestii Rahtivani, a fost inaugurat al saptelea centru regional de sortare a ambalajelor de plastic, aluminiu si sticla, unde vor lucra 120 de prahoveni.

Stefan-Radu Oprea, a subliniat importanta acestui pas in dezvoltarea economiei circulare din Romania, evidentind ca peste sapte miliarde de ambalaje de bauturi sunt recuperate anual si transformate din deseuri in resurse valoroase, materie prima pentru alte industrii.

„Pentru a completa ciclul economiei circulare, vom initia o schema de ajutor de stat care sa permita transformarea materiei prime din sticla si aluminiu in produse finite aici, in Romania. Astfel, vom evita exportul de sticla sparta si importul de ambalaje,” a declarat Stefan-Radu Oprea. El a mentionat ca exista deja solutii eficiente pentru transformarea plasticului, precum cele implementate de Coca-Cola Ploiesti si GreenWEEE Buzau.

Stefan-Radu Oprea aduce in atentie o alta realizare notabila prin implicarea unei companii romanesti in proiectarea si fabricarea echipamentelor din aceste centre de sortare, ceea ce creeaza locuri de munca si pe orizontala. RetuRo, compania responsabila de aceste centre, a devenit un model de buna practica in cadrul Uniunii Europene, gratie deciziei Premierului Marcel Ciolacu de a lansa acest proiect ambitios.

Stefan-Radu Oprea a impartasit si povestile emotionante ale unor angajate ale centrului care s-au intors in Romania dupa ani petrecuti in strainatate, subliniind ca aceste locuri de munca ofera oportunitatea romanilor de a reveni acasa.

Ministrul Economiei vorbeste si despre aniversarea a 160 de ani de la infiintarea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, ministrul a subliniat importanta istorica a acestei institutii in industrializarea tarii. „Acum, Guvernul Marcel Ciolacu propune o noua viziune: #Reindustrializarea Romaniei,” a afirmat Stefan-Radu Oprea. In acest sens, guvernul va oferi scheme de ajutor de stat in valoare de un miliard de euro pentru industria energointensiva si 500 de milioane pentru investitiile strategice mari.

De asemenea, vor continua programele de sprijin pentru industria prelucratoare si sectorul agricol, iar Romania va profita de oportunitatea dezvoltarii industriei grele, avand capacitatea de a stoca carbon in fostele sonde petroliere.

Stefan-Radu Oprea a subliniat ca aceasta strategie, combinata cu tranzitia catre energia verde si programele de calificare a fortei de munca, va aduce Romaniei un rol unic in Uniunea Europeana. „Este sansa noastra si de aceea am cerut reprezentantilor mediului de afaceri sa o valorificam impreuna,” a concluzionat ministrul Oprea.

author avatar
Redactia iDevice.ro