X

Informarea Oficiala de ULTIM MOMENT a Ministrului Apararii privind Masurile Luate cu Olanda in Romania

Ministrul Apararii, Angel Tilvar, ii informeaza in mod oficial pe romanii din intreaga tara despre o intalnire foarte importanta pe care a avut-o miercuri, 2 octombrie, cu ambasadoarea Regatului Tarilor de Jos in Romania, Willemijn van Haaften, la sediul Ministerului Apararii.

Ministrul Apararii afirma ca discutiile cu omologul sau din Olanda au vizat consolidarea cooperarii bilaterale in domeniul apararii si securitatii regionale, subliniind importanta parteneriatului strategic dintre cele doua tari.

Ministrul Apararii a pus accent pe rolul esential al Centrului European de Instruire F-16 de la Fetesti, evidentiind contributia sa majora in pregatirea piloților Fortelor Aeriene Romane si a celor din tarile aliate si partenere.

„Acest centru nu doar ca intareste capacitatile noastre militare, dar si faciliteaza instruirea piloților ucraineni. In prezent, patru piloti ucraineni au inceput pregatirea teoretica aici, demonstrand angajamentul nostru comun pentru securitatea regionala”, a declarat Ministrul Apararii.

Ministrul Apararii a multumit Regatului Tarilor de Jos pentru angajamentul si contributia lor la sustinerea masurilor de securitate si aparare implementate in Romania. „Este esential sa consolidam prezenta si eforturile aliate pentru a asigura securitatea regionala si pentru a sustine Ucraina si Republica Moldova”, a adaugat el.

In cadrul intalnirii, au fost abordate si evolutiile recente din Regiunea Marii Negre, analizandu-se situatia de securitate si oportunitatile de cooperare romanano-olandeza in acest context. Tilvar a subliniat necesitatea unei prezente aliate consolidate pentru a face fata provocarilor actuale si pentru a asigura stabilitatea in zona.

Ministrul Apararii spune ca agenda intalnirii a inclus si teme prioritare din cadrul NATO, precum implementarea deciziilor Summitului aliat de la Washington. In ceea ce priveste cooperarea in cadrul Uniunii Europene, ministrul Apararii a evidentiat importanta mobilitatii militare, a proiectelor PESCO si a revitalizarii industriei europene de aparare.

„Aceste initiative sunt cruciale pentru intarirea capacitatilor noastre colective si pentru a asigura o aparare eficienta in fata amenintarilor contemporane”, a concluzionat Tilvar.

Aceasta intalnire marcheaza un pas important in intarirea legaturilor dintre Romania si Tarile de Jos, consolidand eforturile comune pentru o securitate regionala robusta si pentru sustinerea partenerilor strategici din Europa de Est. Colaborarea stransa dintre cele doua natiuni reflecta angajamentul lor ferm fata de stabilitatea si securitatea in regiunea Marii Negre si nu numai.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 3, 2024, 11:32 AM 11:32

Disqus Comments Loading...