X

Schengen: Anuntul de ULTIM MOMENT al Comisiei Europene, Pretul Platit de Blocarea Aderarii Romaniei

Schengen ne vrea, dar Karl Nehammer nu ne vrea, iar Comisia Europeana explica in mod oficial cat de mare este pretul platit din cauza blocarii aderarii Romaniei cu granitele terestre, iar asta pentru ca tara noastra ar pierde miliarde de euro anual din cauza faptului ca nu exista libertate de tranzit a marfurilor inclusiv pe drumurile europene acum.

Schengen ar trebui sa fie un spatiu de libera circulatie, indiferent de metoda de transport, nu doar cele aeriene si maritime, iar din cauza faptului ca Austria blocheaza aderare Romaniei, tara noastra pierde 2.3 miliarde de euro anual, conform Comisiei Europene, o cifra care cel mai probabil este mult mai mare in realitate, si care creste cu fiecare an de excludere.

Schengen nu ne poate primi in totalitate deocamdata doar din cauza Austriei, singura tara care inca nu este de acord cu aderarea Romaniei cu granitele terestre, iar situatia e mai complicata, deoarece Karl Nehammer ar urma sa fie inlocuit d eun premier si mai radical impotriva migratiei, deci aderarea totala pare deocamdata doar o himera si nimic mai mult.

“Pentru Bulgaria și România, costurile de a nu fi membri cu drepturi depline a spațiului Schengen sunt numărate în miliarde de euro. Sectoarele de transport și turism din ambele țări sunt cele mai afectate, iar controalele la frontierele terestre creează bariere uriașe pentru companiile românești și bulgare.

Neaderarea deplină la spațiul Schengen costă Bulgariei peste 834 milioane EUR pe an. România pierde 2,32 miliarde de euro în venituri anuale din neparticiparea pe deplin la regimul european fără frontiere, pierderile pentru operatorii săi de transport ridicându-se la încă 90 de milioane anual din cauza întârzierilor la frontierele terestre ale țării.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 3, 2024, 11:01 AM 11:01

Disqus Comments Loading...