X

Sprijinul Oficial de ULTIM MOMENT Anuntat de Ministrul Educatiei pentru Sistemul de Invatamant

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, aduce in atentia romanilor din toata tara o masura extrem de importanta care trebuie sa fie pusa in aplicare in tara, ea declarand in cadrul mesei rotunde “Medical Education and Research in Health Policies in Romania: Combining Education, Research and Medical Practice”, organizata de UMF “Carol Davila” din Bucuresti, ca exista nevoie acuta de a intari relatia dintre sectorul academic si practicienii din domeniul medical.

“Simtim nevoia de a consolida aceasta relatie in toate domeniile”, a declarat Ligia Deca, subliniind importanta colaborarii stranse intre cercetarea academica si practica medicala pentru imbunatatirea educatiei si a politicilor de sanatate. Un punct esential in discutii a fost Noua Arie de Cercetare Europeana, care reprezinta o oportunitate semnificativa pentru educatia si cercetarea din domeniul sanatatii.

Ministrul Educatiei sprijina activ universitatile romanesti in programele de educatie, cercetare si internationalizare, cu scopul de a aduce beneficii directe atat studentilor, cat si cadrelor didactice si cercetatorilor. Printre masurile adoptate de minister se numara sprijinul financiar pentru participarea universitatilor romanesti in retele academice europene.

Ministrul Educatiei spune ca este deasemenea nevoie de atragerea de studenti si cercetatori straini pentru a contribui la dezvoltarea mediului academic din Romania, dar si de cresterea numarului de absolventi de studii doctorale, in special in raport cu numarul absolventilor de studii superioare.

Ministrul Educatiei afirma ca modernizarea si construirea infrastructurii universitare pentru a sprijini invatamantul de calitate este prioritara, la fel ca si digitalizarea universitatilor si pregatirea acestora pentru noile provocari ale profesiilor digitale ale viitorului.

Un exemplu concret al acestui sprijin este implicarea Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” in alianta europeana Alliance for Life Sciences, care include proiectul Alliance4Life. Acest proiect are scopul de a reduce decalajele de cercetare si inovare intre tarile din Europa de Est si cele din Europa de Vest, reprezentand un catalizator pentru dezvoltarea domeniului stiintelor vietii.

“Impreuna, facem pasi importanti catre o educatie de calitate si un sistem de sanatate performant”, a declarat Ligia Deca, accentuand viziunea ministerului asupra unui sistem educativ si medical modernizat, pregatit pentru provocarile viitorului.

Ministrul Educatiei a anuntat publicarea listei proiectelor care vor beneficia de finantare in cadrul apelului “Granturi pentru unitatile de invatamant pilot”. Aceste proiecte au ca scop introducerea unor noi modele curriculare, cai de cariera inovative pentru profesori si un model de management descentralizat, toate acestea avand ca obiectiv cresterea autonomiei si performantei in scolile preuniversitare.

Astfel, strategia Ministerului Educatiei se axeaza pe sustenabilitate si inovatie, oferind cadrelor didactice, cercetatorilor si studentilor oportunitati reale de dezvoltare si participare activa la viitorul invatamantului si cercetarii din Romania.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 3, 2024, 6:00 PM 18:00

Disqus Comments Loading...