X

Actiunile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educatiei in Atentia a Milioane dintre Romani

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a fost implicata intr-o serie de actiuni importante pentru viitorul invatamantului din Romania, iar asta pentru ca ea a anuntat in mod oficial ca a vizitat recent viitorul campus al Academiei Nationale de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj, subliniind importanta investitiilor in infrastructura educationala si impactul acestora asupra calitatii invatamantului.

“In ultima perioada, discutam mult despre sume mari de bani si investitii in educatie. Valoarea acestor investitii devine evidenta atunci cand vedem rezultatele concrete, asa cum se intampla deja la noul campus al academiei”, a declarat Ligia Deca.

Ministrul Educatiei spune ca noul campus va include spatii didactice moderne, un studio acustic, o sala de orga cu peste 260 de locuri si o sala de concerte cu peste 1.000 de locuri, permitand astfel includerea sa in circuitul cultural international. De asemenea, va dispune de o sala de balet, camin studentesc, spatii de recreere interioare si exterioare si o sala de sport.

“Astfel de campusuri nu doar ca asigura premisele pentru un invatamant de calitate, dar reprezinta si modalitati prin care ne pastram tinerii in tara”, a adaugat ministrul. Ea a felicitat conducerea academiei si pe toti cei implicati in realizarea proiectului. Finantarea campusului provine de la Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, prin Compania Nationala de Investitii, precum si de la Ministerul Educatiei.

Ministrul Educatiei a fost prezenta si la Cluj, unde a avut loc Gala Invatamantului Preuniversitar Clujean, organizata de Inspectoratul Scolar Judetean, unde au fost premiati directorii de scoli pentru excelenta si implicare. Evenimentul a fost marcat de emotie si bucurie, fiind animat de momente artistice oferite de copii.
“Felicitari doamnelor si domnilor directori! Va multumesc pentru tot ceea ce faceti pentru scoala, fie ca vorbim despre rezultate mai bune la examene, implicarea in proiecte sau lupta pentru egalitate de sanse si incluziune”, a spus Ligia Deca.

Ministrul Educatiei a subliniat ca educatia este calea spre integrare si performanta, fiind solutia pentru a combate violenta si a promova toleranta. “Copiii trebuie sa aiba sanse egale la educatie, indiferent de mediul din care provin sau de contextul familial”, a accentuat ea.

Ligia Deca a multumit tuturor pentru dedicatia lor in a construi o lume mai buna pentru copiii si comunitatile lor. “Va raman aproape!”, a transmis ministrul, apreciind organizarea unui eveniment care pune in lumina oamenii ce aduc schimbari pozitive in societate.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 4, 2024, 1:07 PM 13:07

Disqus Comments Loading...