Ajutorul Oficial de ULTIM MOMENT pe care Simona Bucura-Oprescu il Anunta ca Hotarat de Guvernul Romaniei

Ajutorul Oficial ULTIM MOMENT Simona Bucura-Oprescu Anunta Hotarat Guvernul Romaniei

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, anunta in mod oficial o decizie de ultima ora a Guvernului Romaniei, care a hotarat ca prin intermeidul Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala, va incepe de luni, 7 octombrie, distribuirea ajutoarelor de urgenta suplimentare destinate familiilor si persoanelor singure afectate de fenomenele meteorologice extreme din luna septembrie 2024.

Simona Bucura-Oprescu spune ca aproximativ 6.000 de familii si persoane singure din judetele Galati si Vaslui vor beneficia de aceste fonduri, care vor fi distribuite cu sprijinul Postei Romane, conform Hotararii de Guvern initiate de Ministerul Muncii si Solidaritatilor Sociale.

Ajutoarele sunt destinate celor care au fost grav afectati de inundatiile din luna septembrie, care au cauzat pagube semnificative in multe localitati din judetele Galati si Vaslui. Aceste fonduri sunt menite sa sprijine refacerea locuintelor si sa acopere costurile necesare pentru inlocuirea bunurilor distruse in urma calamitatilor.

Simona Bucura-Oprescu confirma ca sumele vor fi distribuite incepand de luni, 7 octombrie, si vor ajunge direct la beneficiari cu ajutorul Postei Romane. “Acest ajutor vine in sprijinul celor care au fost grav afectati de inundatiile din septembrie. Incepand de luni, vor primi o suma suplimentara care sa-i ajute la refacerea locuintelor si inceperea inlocuirii bunurilor distruse in urma acestor calamitati.

Am fost la Galati ca voluntari impreuna cu colegii din minister si stim cu ce probleme se confrunta, asa ca am actionat cat se poate de rapid”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii si Solidaritatilor Sociale.

Banii acordati vor putea fi folositi pentru achizitionarea de mobilier de stricta necesitate, obiecte sanitare, materiale de constructii, dar si pentru cel putin trei aparate electrocasnice esentiale, cum ar fi masina de spalat rufe, aragazul sau frigiderul/combina frigorifica, si televizorul.

Simona Bucura-Oprescu subliniaza deasemenea faptul ca, fondurile vor putea fi utilizate pentru achizitionarea de combustibil solid si petrolier, necesar pentru incalzirea locuintei si prepararea apei calde si a hranei, precum lemne de foc sau butelii de gaz.

Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala a semnat deja conventia cu Posta Romana pentru a asigura distribuirea rapida a ajutoarelor catre persoanele afectate. Beneficiarii acestor ajutoare se angajeaza sa foloseasca sumele primite pana la sfarsitul anului 2024 pentru scopurile definite si sa depuna documentele doveditoare la primarii.

Simona Bucura-Oprescu ii anunta pe toti romanii despre faptul ca, in acest fel, se va asigura transparenta si utilizarea corecta a fondurilor, astfel incat familiile afectate sa poata beneficia cat mai repede de sprijinul necesar pentru a-si relua viata de zi cu zi.

Acest ajutor de urgenta reprezinta un pas important in sprijinirea comunitatilor care au fost afectate de fenomenele meteorologice extreme si demonstreaza angajamentul Ministerului Muncii si Solidaritatilor Sociale fata de cetatenii aflati in situatii de criza. Prin actiuni rapide si eficiente, autoritatile isi propun sa contribuie la refacerea comunitatilor si sa sprijine persoanele vulnerabile sa depaseasca dificultatile cu care se confrunta.

author avatar
Redactia iDevice.ro