X

ANM: ATENTIONARILE Meteorologice Oficiale de ULTIM MOMENT pe 4 Octombrie 2024 in Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a publicat atentionarile meteorologice oficiale de ultim moment pe 4 octombrie 2024 in Romania, punand in imediata atentie a romanilor un nou cod galben pentru intensificari ale vantului in Banat, sudul Crisanei si in Carpatii Meridionali.

ANM spune ca in aceste zone, vantul va sufla cu viteze cuprinse intre 55 si 65 km/h, iar pe crestele montane rafalele pot depasi 70-80 km/h.  Incepand cu seara zilei de joi, 3 octombrie, de la ora 21:00, si pana in dimineata zilei de sambata, 5 octombrie, ANM a emis o informare meteorologica pentru ploi moderate cantitativ.

Initial, ploile vor afecta regiunile Banat, Crisana si Maramures, urmand ca ulterior sa se extinda in Transilvania, Oltenia si nord-vestul Munteniei. Sambata, 5 octombrie, precipitatiile vor cuprinde majoritatea regiunilor tarii, iar duminica, 6 octombrie, se vor manifesta predominant in jumatatea de est a teritoriului.

ANM spune ca ploile vor fi sub forma de averse, insotite pe alocuri de descarcari electrice. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, se pot inregistra cantitati de apa de 20-30 l/mp, iar pe arii restranse, precipitatiile pot depasi 40-50 l/mp.

Pe langa zonele deja mentionate, in regiunile vestice, sud-vestice si estice, vantul va avea intensificari temporare, cu viteze in general de 40-50 km/h.

Recomandari: Autoritatile recomanda populatiei sa fie atenta la evolutia vremii si sa ia masuri de precautie, in special in zonele afectate de vant puternic si ploi abundente. Soferii sunt sfatuiti sa circule cu prudenta, iar turistii sa evite drumetiile montane in perioada avertizata.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 4, 2024, 12:02 AM 00:02

Disqus Comments Loading...