X

ANM: AVERTIZARE Meteorologica NOWCASTING Oficiala de ULTIM MOMENT pe 4 Octombrie 2024 in Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, publica o avertizare meteorologica nowcasting oficiala de ultim moment pe 4 octombrie 2024 in Romania la ora 9:40, ea punandu-ne in imediata atentie un cod galben de vreme severa imediata pentru judetul Cluj.

ANM transmite ca avertizarea vizeaza zona de munte de peste 1800 de metri altitudine, unde sunt asteptate intensificari ale vantului cu viteze la rafala cuprinse intre 90 si 110 km/h.

ANM spune ca aceste conditii meteo pot deveni temporar periculoase, in special pentru activitatile desfasurate in zona de munte. Specialistii recomanda prudenta pentru cei care au planuri in zonele afectate, deoarece vantul puternic poate crea probleme pentru drumetii sau pentru cei implicati in activitati sportive montane.

ANM transmite deasemenea ca avertizarile meteorologice sunt actualizate constant, in functie de evolutia si gravitatea fenomenelor. Informarile meteo sunt emise in cazul in care fenomenele prognozate au potential de a deveni periculoase temporar, dar sunt obisnuite pentru perioada respectiva a anului.

In cazul fenomenelor periculoase imediate, avertizarile sunt valabile pentru o perioada de maxim sase ore. Emitentul acestei atentionari este Centrul National de Prognoza Meteo, care monitorizeaza in continuare situatia meteo si va oferi informatii suplimentare daca este necesar.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 4, 2024, 1:58 PM 13:58

Disqus Comments Loading...