Germania: Presiunea de ULTIM MOMENT pe Grecia care Ingreuneaza Aderarea Romaniei la Schengen

Germania Presiunea ULTIM MOMENT Grecia Ingreuneaza Aderarea Romaniei Schengen

Germania pune o presiune majora pe Grecia in momentul de fata, relatiile bilaterale dintre Berlin si Atena fiind extrem de tensionate, lucru care nu ajuta pentru aderarea Romaniei la Schengen pe cale terestra, iar asta deoarece grecii refuza sa reprimeasca mii de migranti care au ajuns pe teritoriul german si cam refuza sa plece de acolo.

Germania cere ca miile de migranti, care au ajuns pentru prima oara in UE pe tarmurile Greciei, sa fie reprimiti acolo in temediul acordului Dublin, dar Atena refuza acest lucru, asa ca exista tensiune intre guverne, iar situatia risca sa se revarse asupra aderarii Romaniei la Schengen, ceea ce ar fi o problema foarte mare inclusiv pentru Bucuresti.

Germania incearca acum sa scape de migrantii care nu au drept de sedere in tara, mai ales ca ei au ajuns pentru prima oara altundeva, precum tarmurile Greciei, dar cum grecii refuza sa-I reprimeasca, situatia ramane complicata, iar aderarea Romaniei la Schengen ar putea fi intarziata si mai mult, fara sanse de a deveni realitate.

“Este important să ne angajăm în discuții cu Grecia despre modul în care persoanele care au solicitat azil în Grecia și apoi vin în Germania pot fi returnate în Grecia. Migrația secundară este o problemă bilaterală serioasă. spune Nancy Faeser. – În peste 5.000 de cazuri, guvernul german a cerut Greciei să-i reia pe solicitanții de azil în cadrul procedurii Dublin. Atena a fost de acord cu acest lucru în doar 65 de cazuri.

Decizia Germaniei de a introduce controale la frontieră a stârnit îngrijorări în Atena, dar ar fi înțelept să privim situația reală și să evităm dramatizarea prematură a situației de la granițele Germaniei. afirma Nikos Panagiotopoulos.”

author avatar
Redactia iDevice.ro