X

Programul Oficial de ULTIM MOMENT al lui Stefan-Radu Oprea cu Rezultate Importante pentru Romania

Stefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, a publicat un extrem de important anunt pentru Romania, iar asta deoarece un program oficial de interes national a convins 177 de furnizori de formare profesionala pentru a se inscrie in cadrul primei etape a programului Start-Up Nation.

Stefan-Radu Oprea spune ca aceste entitati, care includ intreprinderi, asociatii, fundatii, licee, universitati, patronate si camere de comert si industrie, si-au asumat o capacitate minima totala de 181.147 de cursanti. Perioada de depunere a aplicatiilor s-a incheiat luni, 30 septembrie, la ora 20:00.

Stefan-Radu Oprea afirma ca urmatoarele etape ale programului presupun verificarea administrativa si de eligibilitate a aplicatiilor depuse de furnizorii de formare profesionala. Dupa finalizarea acestui proces, vor fi transmise acceptarile de principiu sau, dupa caz, notificarile de respingere. In plus, se va desfasura perioada de solutionare a eventualelor contestatii, urmata de semnarea contractelor.

Avand in vedere ca numarul total de cursanti asumat depaseste necesarul pentru indeplinirea indicatorilor programului, se va calcula prorata per furnizor, per regiune si etnie, conform prevederilor Programului Educatie si Ocupare 2021-2027 si ale OG nr. 29/2024.

“Multumim tuturor structurilor implicate care, alaturi de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, contribuie la dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale ale persoanelor din grupul tinta: tineri, persoane in cautarea unui loc de munca, someri, someri de lunga durata, persoane din grupuri dezavantajate pe piata muncii, persoane inactive, persoane reintoarse in tara din Diaspora si persoane apartinand minoritatii rome”, a declarat ministerul Economiei.

Stefan-Radu Oprea subliniaza ca grupul tinta va infiinta noi intreprinderi dupa absolvirea cursurilor de pregatire antreprenoriala, participand astfel la ultima etapa a programului Start-Up Nation, care vizeaza finantarea noilor investitii. Acest demers contribuie la o crestere economica inteligenta, sustenabila si incluziva, bazata pe digitalizare, dezvoltare durabila, inovare si crearea de noi locuri de munca.

Stefan-Radu Oprea a participat recent la evenimentele dedicate Zilei Antreprenorului, alaturi de numerosi antreprenori. “Ieri am fost impreuna cu antreprenorii serband ziua lor. O zi speciala dedicata celor care indraznesc, risca, urca, coboara, dar nu cedeaza si, motivati, isi duc visul mai departe”, a afirmat ministrul.

El a reamintit ca in iunie 2019 a initiat legea prin care a instituit Ziua Antreprenorului, cu scopul de a pune in valoare povestile de succes ale acestora. “La multi ani! Cei de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului sunt alaturi de voi cu programe de sprijin, asa cum ne-am obisnuit deja”, a incheiat Stefan-Radu Oprea.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 4, 2024, 12:20 PM 12:20

Disqus Comments Loading...