X

ANM: ALERTA NOWCASTING Meteorologica Oficiala de ULTIM MOMENT pe 5 Octombrie 2024 in Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis alerta nowcasting meteorologica oficiala de ultim moment pe 5 octombrie 2024 in Romania, din cauza unui nou de cod galben de vreme severa imediata, care vizeaza in momentul de fata mai multe judete din Moldova, deci ni se recomanda sa fim foarte atenti.

ANM spune ca vizate sunt judetele Botosani, Galati, Iasi si Vaslui, unde se asteapta conditii meteo dificile din cauza cetii dense. Conform ANM, ceata va determina o vizibilitate redusa, local sub 200 de metri, iar in unele zone izolate aceasta ar putea scadea chiar si sub 50 de metri.

Conditiile de vizibilitate redusa reprezinta un pericol deosebit pentru soferi si alte categorii de participanti la trafic, iar autoritatile recomanda o atentie sporita in aceste zone.

ANM subliniaza ca avertizarile si atentionarile meteorologice se actualizeaza in functie de evolutia fenomenelor prognozate. Ceata este un fenomen obisnuit pentru aceasta perioada a anului, insa in unele cazuri poate deveni temporar periculoasa pentru anumite activitati.

De aceea, cetatenii sunt sfatuiti sa urmareasca actualizarile pentru a ramane informati in legatura cu schimbarile rapide ale conditiilor meteo.

Emitentul acestei atentionari este Centrul National de Prognoza Meteo, care va monitoriza constant situatia si va emite noi informari daca fenomenele periculoase vor persista sau se vor intensifica.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 5, 2024, 11:19 AM 11:19

Disqus Comments Loading...