X

ANM: Cod PORTOCALIU de AVERTIZARE NOWCASTING Oficiala de ULTIM MOMENT pe 5 Octombrie 2024 in Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis un cod portocaliu de avertizare nowcasting oficiala de ultim moment pe 5 octombrie 2024 in Romania, valabila in mai multe zone din judetele Suceava si Neamt. Avertizarea este emisa pentru fenomene meteorologice extreme, cu potential de a produce daune si de a pune in pericol siguranta populatiei.

ANM spune ca localitatile vizate din judetul Suceava sunt: Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Brosteni, Cornu Luncii, Malini, Frasin, Stulpicani, Vama, Paltinoasa, Slatina, Fundu Moldovei, Saru Dornei, Ostra, Frumosu, Manastirea Humorului, Pojorata, Dorna-Arini, Valea Moldovei, Partestii de Jos, Dragoiesti, Crucea, Berchisesti, Ilisesti, Sadova, Panaci, Capu Campului, Ciprian Porumbescu. In judetul Neamt, localitatile afectate sunt Pipirig, Borca, Poiana Teiului si Farcasa.

Meteorologii anunta averse torentiale care vor acumula cantitati de apa intre 20 si 30 de litri pe metru patrat, insotite de frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat caderi de grindina. De asemenea, in zona avertizata s-au inregistrat in ultima ora cantitati de 15-25 litri pe metru patrat, ceea ce amplifica riscul de inundatii locale si alunecari de teren.

ANM reaminteste populatiei ca avertizarile si atentionarile meteorologice sunt actualizate in functie de durata si gravitatea fenomenelor prognozate. Informarile meteorologice sunt emise in cazul in care fenomenele prognozate au potential de a deveni temporar periculoase, desi sunt obisnuite pentru aceasta perioada a anului.

Populatia este sfatuita sa fie precauta, sa evite deplasarile inutile si sa se informeze permanent din surse oficiale despre evolutia conditiilor meteorologice. In caz de urgente, autoritatile locale sunt pregatite sa intervina pentru a asigura siguranta cetatenilor si protejarea bunurilor.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 5, 2024, 8:06 PM 20:06

Disqus Comments Loading...