X

Germania: Acordurile Oficiale de ULTIM MOMENT Importante pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Germania continua sa-si vada interesele in Europa, astfel ca dupa ce a pus presiune pe Grecia din cauza migratiei, acum pune presiune si pe tarile G7 pentru a fi implementat mai rapid pactul pentru gestionarea migratiti in Europa, care ar fi trebuit sa ajute aderarea Romaniei la Schengen, dar nu se stie deocadmata in ce forma va fi implementat.

Germania a purtat discutii, prin ministrul Nancy Faeser, cu alti omologi europeni din cadrul G7 pentru implementarea de masuri care sa reduca migratia ilegala, dar problema controalelor la frontierele terestre a fost deasemenea discutata, insa desigur ca aderarea Romaniei la Schengen nu a fost una dintre problemele serioase puse in atentia ministrilor.

Germania cere de ceva vreme grabirea implementarii pactului privind migratia si azilul in Uniunea Europeana, insa chiar si cu discutii de acest gen, e greu de spus cat va dura pana cand acest lucru se va intampla intr-adevar, mai ales ca dificultatile implementarii sunt mari, iar aderarea Romaniei la Schengen tot are de suferit

, in final.

“Am avut o discuție foarte bună despre necesitatea implementării rapide a Pactului pentru gestionarea migrației, a controalelor la frontierele interne ale Germaniei și a sprijinului nostru pentru refugiații ucraineni. M-am intalnit in cadrul G7 cu comisarul de interne al UE Ylva Johansson. „Sistemul european comun de azil este cheia pentru modelarea și controlul migrației împreună și pentru limitarea efectivă a migrației neregulate.

Acum implementăm reforma rapid. După cum s-a hotarat in cadrul G7, trebuie să combatem împreună terorismul internațional, crima organizată de la traficul de droguri la contrabanda de persoane și amenințările hibride. În acest scop, am încheiat acorduri importante la întâlnirea noastră din Italia.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 5, 2024, 11:29 AM 11:29

Disqus Comments Loading...