Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, transmite astazi un mesaj oficial foarte puternic, despre care ar trebui sa stie foarte multi dintre romani, deoarece intreaga lume celebreaza Ziua Mondiala a Educatiei, un prilej de a recunoaste rolul esential pe care profesorii il au in formarea generatiilor viitoare.
Simona Bucura-Oprescu spune ca profesorii nu doar ne indruma primii pasi in lumea cunoasterii, dar si planteaza semintele pasiunii pentru dezvoltare si invatare continua. Insa procesul educational nu se incheie odata cu absolvirea scolii; dimpotriva, fiecare zi reprezinta o oportunitate de a ne imbunatati si de a ne adapta la schimbarile din jurul nostru.
“Fiecare zi este o noua oportunitate de a invata ceva nou, de a ne perfectiona si de a deveni mai buni in ceea ce facem. Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale sprijina aceasta evolutie prin programe care incurajeaza invatarea continua, cresterea competitivitatii si adaptabilitatii fortei de munca.
Intr-o lume in care schimbarile economice si sociale sunt inevitabile, adaptabilitatea si educatia continua devin esentiale pentru a fi pregatiti pentru meseriile viitorului. Educatia continua ne mentine deschisi la noi idei, ne face mai puternici si mai increzatori in fata schimbarilor”, a declarat ministrul Muncii.
Simona Bucura-Oprescu, in contextul accelerarii tehnologice si al transformarilor economice globale, educatia continua nu mai este un lux, ci o necesitate. Ministerul Muncii implementeaza diverse programe si initiative menite sa sustina formarea profesionala pe tot parcursul vietii, asigurand astfel ca forta de munca din Romania ramane competitiva si adaptabila.
Simona Bucura-Oprescu, pe langa accentul pus pe educatie, a abordat si subiectul sensibil al pensiilor, care a generat numeroase discutii in ultima perioada. Ministrul Muncii a subliniat ca, in urma reformelor recente, s-a realizat un pas important spre echitate in sistemul de pensii.
“S-a vorbit mult in aceasta perioada despre veniturile pensionarilor, dar esentialul este ca, in Romania, de acum inainte, pensionarii care au muncit si contribuit la fel vor avea pensii egale. Aceasta este cea mai importanta parte a reformei, faptul ca facem dreptate pensionarilor.
Pana acum, peste 3,8 milioane de pensionari care au muncit si au contribuit la fel ca altii, dar au iesit la pensie in perioade diferite si au beneficiat de conditii mai favorabile, aveau pensii mai mici. Acum, acestor pensionari li s-a facut dreptate”.
Simona Bucura-Oprescu, prin aceste masuri, isi reafirma angajamentul fata de cetateni, promovand atat dezvoltarea profesionala continua, cat si asigurarea unui sistem de pensii echitabil. Simona Bucura-Oprescu a evidentiat importanta solidaritatii sociale si a responsabilitatii colective in construirea unei societati juste si prospere.
Mesajul Simonei Bucura-Oprescu in aceasta zi speciala subliniaza doua aspecte esentiale pentru viitorul Romaniei: investitia in educatie si formare continua, precum si necesitatea asigurarii echitatii sociale pentru toti cetatenii. Intr-o lume in permanenta schimbare, adaptabilitatea si dorinta de a invata devin instrumente cheie pentru succesul individual si colectiv.