X

ANM: ATENTIONARE NOWCASTING Meteorologica Oficiala de ULTIM MOMENT in Romania pe 6 Octombrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, transmite o atentionare nowcasting meteorologica oficiala de ultim moment in Romania pe 6 octombrie 2024, punandu-ne in imediata atentie un cod galben de vreme severa imediata pentru judetele Gorj si Valcea.

ANM spune ca in localitatile din zonele mentionate se vor semnala conditii de ceata densa, care determina o reducere a vizibilitatii sub 200 de metri, iar izolat chiar sub 50 de metri.

Astfel, conducatorii auto sunt sfatuiti sa fie prudenti si sa adapteze viteza la conditiile meteo pentru a evita eventualele accidente. In plus, se recomanda utilizarea luminilor de ceata si pastrarea unei distante de siguranta mai mari intre vehicule, pentru a reduce riscul de coliziuni in aceste conditii dificile.

Printre localitatile vizate din judetul Gorj se numara: Targu Jiu, Motru, Rovinari, Bumbesti-Jiu, Targu Carbunesti, Turceni, Tismana, Balteni, Matasari, precum si multe alte localitati din zona joasa a judetului. In judetul Valcea, avertizarea include orasele Ramnicu Valcea, Dragasani, Calimanesti, Babeni, Horezu si altele.

Ceata densa poate afecta si alte activitati in aer liber, precum deplasarile pietonale sau lucrarile agricole. Persoanele care trebuie sa iasa din case sunt sfatuite sa fie extrem de vigilente, mai ales in zonele slab iluminate, si sa foloseasca elemente reflectorizante pentru a fi mai vizibile. Ceata poate ingreuna si activitatea in porturile fluviale, iar autoritatile portuare sunt atentionate sa ia masuri suplimentare pentru a asigura siguranta navigatiei.

Autoritatile recomanda populatiei sa fie atenta in deplasari si sa evite, pe cat posibil, drumurile lungi, deoarece conditiile de vizibilitate redusa pot creste riscul de accidente. De asemenea, pietonii sunt sfatuiti sa poarte haine deschise la culoare si sa fie atenti la traversarea drumurilor.

Pentru cei care trebuie sa calatoreasca, este recomandata planificarea deplasarilor in functie de conditiile meteorologice si informatiile oferite de autoritati. De asemenea, este important ca cei aflati la volan sa se asigure ca vehiculul lor este in stare buna de functionare, cu farurile si stergatoarele de parbriz in conditii optime, pentru a face fata conditiilor de ceata densa.

Avertizarile meteorologice sunt actualizate constant, in functie de evolutia fenomenelor meteo, iar cetatenii sunt rugati sa urmareasca informatiile furnizate de autoritati pentru a ramane in siguranta. ANM subliniaza ca aceste conditii meteo pot fi periculoase, dar prin respectarea recomandarilor se poate reduce semnificativ riscul de incidente neplacute.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 6, 2024, 9:05 AM 09:05

Disqus Comments Loading...