ANM: ATENTIONARILE Meteorologice Oficiale de ULTIM MOMENT in Romania pe 6 Octombrie 2024

ANM ATENTIONARILE Meteorologice Oficiale ULTIM MOMENT Romania 6 Octombrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a publicat atentionarile meteorologice oficiale de ultim moment in Romania pe 6 octombrie 2024, prima dintre ele vizand un cod galben, incepand. Conform avertizarii, se asteapta averse semnificative cantitativ si instabilitate atmosferica in mai multe regiuni ale tarii.

ANM spune ca zonele vizate de atentionare sunt Moldova, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei si sud-estul Transilvaniei. In aceste regiuni se vor inregistra averse cu caracter torential, insotite pe alocuri de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si grindina.

In intervale scurte de timp, cantitatile de apa pot ajunge la 20-30 l/mp, iar in unele zone izolate acestea pot depasi 40-50 l/mp. ANM a emis si o informare meteorologica valabila incepand cu data de 5 octombrie, ora 10:00, care anunta ploi moderate cantitativ in majoritatea regiunilor.

Potrivit acestei informari, sambata, 5 octombrie, va ploua in cea mai mare parte a tarii, iar duminica si in noaptea de duminica spre luni, precipitatiile se vor concentra mai ales in jumatatea de est a teritoriului.

In unele zone, aversele vor fi insotite de descarcari electrice, iar cantitatile de apa vor ajunge la 15-25 l/mp, cu posibilitatea ca pe arii restranse sa depaseasca 40-50 l/mp.

ANM recomanda populatiei sa fie atenta la evolutia vremii si sa ia masuri de protectie, avand in vedere ca fenomenele de instabilitate atmosferica pot fi insotite de intensificari ale vantului si grindina.

Meteorologii vor actualiza mesajele si avertizarile in functie de evolutia fenomenelor, inclusiv prin emiterea de avertizari pentru fenomene severe imediate (nowcasting).

author avatar
Redactia iDevice.ro