X

Avantajele Legii de ULTIM MOMENT a Simonei Bucura-Oprescu care Vizeaza Milioane dintre Romani

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, aduce in atentia a milioane avantajale pe care o foarte importanta lege, recent adoptata si pusa in aplicare, le are in toata tara, deoarece reforma pensiilor nu este, in primul rand, despre bani in plus, ci despre echitate si dreptate pentru pensionari.

Simona Bucura-Oprescu, intr-o declaratie recenta, aceasta a accentuat necesitatea corectarii inechitatilor din sistemul public de pensii, astfel incat cei care au muncit si contribuit in mod egal sa beneficieze de pensii egale. “Reforma pensiilor este despre echitate, despre nevoia de dreptate si in ceea ce priveste veniturile pensionarilor. De acum inainte, pensionarii care au muncit si au contribuit la fel vor avea pensii egale”, a declarat ministrul.

Simona Bucura-Oprescu pune ca incepand cu 1 ianuarie 2024, datorita noii legislatii, toate pensiile vor creste, ministrul Muncii mentionand ca peste 82% dintre pensionari vor avea un cuantum mai mare al pensiei si vor beneficia de majorari si in anii urmatori. “Am reasezat sistemul public de pensii, asigurand echitate pentru toti beneficiarii”, a adaugat ea.

Un aspect esential al noii legi este introducerea unui mecanism de crestere continua si sustenabila a pensiilor. “Noua lege a pensiilor aduce un mecanism de crestere continua si sustenabila. Nicio pensie nu a scazut. Toti romanii au de castigat de pe urma reformei”, a subliniat Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu spune ca reforma avantajeaza in mod special salariatii, incurajand declararea tuturor veniturilor. “Toate veniturile contributive sunt luate in calcul, inclusiv sporurile nepermanente. Fiecare angajat are interesul ca toate veniturile sa fie declarate, stiind ca acestea se reflecta direct in cuantumul pensiei”, a explicat Simona Bucura-Oprescu.

Legea rasplateste munca si perioadele lungi de cotizare, astfel ca salariatii care au stagiile de cotizare contributive primesc, la momentul pensionarii, puncte de stabilitate care recompenseaza si incurajeaza perioadele lungi de activitate. “Astfel, asiguram predictibilitatea si sustenabilitatea sistemului de pensii romanesc”, a mentionat ministrul.

Simona Bucura-Oprescu aduce in atentie ca pentru mame, noua lege a pensiilor aduce doua beneficii esentiale, pentru ca varsta de pensionare, care este in prezent de 62,4 ani, va creste progresiv pana la 65 de ani pana in 2035, conform angajamentelor asumate de Romania prin PNRR. “Este o masura care vine in sprijinul doamnelor, recunoscand efortul si contributia lor in societate”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu, cu reforma pensiilor pusa deja in aplicare urmareste crearea unui sistem echitabil si sustenabil, care sa rasplateasca munca si contributiile fiecarui cetatean.

“Am venit cu aceasta reforma, care are doua obiective importante deja atinse: o reforma contributiva si majorarea pensiilor in fiecare an, incepand din ianuarie”, a incheiat ministrul. Prin aceste masuri, autoritatile spera sa asigure un trai decent pentru pensionari si sa consolideze increderea in sistemul public de pensii.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 6, 2024, 11:52 AM 11:52

Disqus Comments Loading...