Informarile Oficiale de ULTIM MOMENT ale lui Florin Barbu privind Actiunile Derulate pentru Romania

Informarile Oficiale ULTIM MOMENT Florin Barbu Actiunile Derulate Romania

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, anunta in mod oficial actiunile importante recente, iar asta deoarece oficialul guvernamental al decis sa participe la o serie de intalniri importante in Republica Moldova, insotindu-l pe premierul Romaniei, Marcel Ciolacu, la discutiile cu prim-ministrul moldovean, Dorin Recean, la sediul Guvernului Republicii Moldova.

Florin Barbu a luat parte la Conferinta tematica privind promovarea unui cadru agricol rezilient, reforma sectorului agricol si bune practici. Evenimentul, organizat de Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare din Republica Moldova, a avut loc in contextul eforturilor de integrare europeana ale tarii.

La conferinta au participat reprezentanti din tarile baltice si comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala. Dezbaterea a fost interactiva, oferind fermierilor moldoveni oportunitatea de a discuta direct cu oficialii prezenti.

Florin Barbu a subliniat angajamentul Romaniei in sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova, in special in ceea ce priveste reformele din sectorul agroalimentar. “Ma bucur ca am avut ocazia sa impartasesc viziunea noastra cu privire la etapele ce trebuie parcurse de Republica Moldova pentru alinierea sectorului agroalimentar la cerintele si standardele Uniunii Europene”, a declarat Florin Barbu in cadrul conferintei.

Florin Barbu a evidentiat importanta proiectelor finantate prin programul de asistenta pentru dezvoltare, gestionat de Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei, si alte resurse financiare de care beneficiaza Republica Moldova. El a subliniat ca schimbul de informatii si bune practici intre cele doua tari va continua, iar sesiuni de instruire vor fi organizate pentru armonizarea legislatiei agricole din Moldova cu cea a Uniunii Europene.

Aceste sesiuni vor acoperi domenii precum consolidarea institutionala, fitosanitar, material saditor, cercetare, promovare, zootehnie si industrie alimentara, urmand ca domeniile de interes sa fie stabilite prin consultare cu Ministerul Agriculturii din Republica Moldova.

Florin Barbu si-a reafirmat sprijinul pentru procesul de integrare europeana al Republicii Moldova, subliniind ca Romania va ramane un partener constant in aceste eforturi.

author avatar
Redactia iDevice.ro